Maduixes cuites al forn, com preparem les millors postres?
La cuinera Teresa Carles revela com aprofitar les maduixes més madures per convertir-les en unes postres per llepar-se'n els dits
12/05/2022
1 min
En temps de maduixes, la cuinera Teresa Carles recomana fer-ne servir per a mil i un plats perquè són unes fruites versàtils. En aquesta recepta explica com preparar unes postres amb les maduixes ben madures, com un recurs per aprofitar-les.
Ingredients
- 600 g de maduixes
- 30 g de mel
- Vinagre de Mòdena
- Suc d'una taronja
- 6 cardamoms
- Pebre negre
- 1/2 branca de canyella
- 10 g d'oli d’oliva verge extra
- Ratlladura de taronja
—
Per al gelat de plàtan
- 4 plàtans
- Mantega d’ametlles
- 1 beina de vainilla fresca
—
Per guarnir les postres
- Pinyons
- Ratlladura de taronja
Elaboració
- Netegeu i talleu les maduixes en quatre parts. Aneu-les col·locant en un bol.
- Tot seguit, aboqueu-hi la mel, vinagre de Mòdena, el suc de taronja, els cardamoms, pebre negre, un trosset de canyella en branca, oli d’oliva verge extra i ratlleu-hi pell de taronja. Remeneu-ho.
- Aboqueu-ho en una safata d’anar al forn, ben escampat.
- Coeu-ho al forn a 180° durant 20 minuts.
- Mentrestant, feu el gelat de plàtan. El dia anterior heu d’haver congelat els plàtans.
- Talleu-los a trossos. Aboqueu-los en una trituradora, o bé en una Thermomix si en teniu. Poseu-hi dues cullerades de mantega d’ametlles.
- Afegiu-hi un tros de vainilla fresca. Obriu-la per la meitat i recolliu-ne la polpa de l’interior amb l’ajut d’un ganivet. Aboqueu-ho amb la resta dels ingredients.
- Tritureu-ho tot junt.
- Aboqueu-ho en un bol.
- Deseu-lo al congelador durant mitja hora.
- Passats els vint minuts que necessitaven les maduixes dins del forn, traieu-ne la safata i poseu-les en un bol.
- Enmig col·loqueu-hi una bola del gelat de plàtan que heu preparat.
- Tireu-hi un cordó de mel, quatre pinyons i una mica més de ratlladura de taronja.