Peix i Marisc09/06/2022

Cananes amb ceba, un plat de temporada que costa 5 € preparar-lo a casa

El cuiner del restaurant La Salseta, Valentí Mongay, proposa cuinar-les en un estofat fet amb calma

La canana és semblant al calamar, però té un gust més personal. És un cefalòpode de temporada, de proximitat i que té un preu molt econòmic al mercat. Tant és així, que comprar els ingredients per cuinar-les amb ceba pot costar 5 €. La recepta que proposa el cuiner Valentí Mongay, del restaurant La Salseta, de Sitges, és un estofat, que és la manera com queda més bé. I sobretot ara, a la primavera, quan les cebes són ben tendres.

Ingredients

  • 4 cananes
  • 3 cebes
  • Oli d’oliva verge extra
  • Curri
  • Sal
Cargando
No hay anuncios

Elaboració

  1. Per netejar les cananes, comenceu separant el cap del cos de la canana.
  2. Tot seguit, amb unes tisores, talleu els tentacles, que els reservareu, i la part dels ulls la rebutjareu.
  3. El cos, el netejareu girant-lo com un mitjó per treure tota la sorra de dins.
  4. Renteu-les sota l’aixeta perquè quedin ben netes.
  5. Un cop netes, les torneu a girar, perquè tornin a estar amb la pell cap enfora.
  6. Talleu-les a rodanxes. Els tentacles també els heu de tallar, perquè quedin separats els uns dels altres.
  7. Ara toca tallar la ceba. Talleu-la a la juliana, és a dir, fent-ne un tall per la meitat, i després talls primets.
  8. Poseu oli d’oliva verge extra a la cassola. Sigueu generosos amb la quantitat d’oli.
  9. Tireu-hi les cananes per sofregir-les.
  10. Un cop estiguin una mica rosses, afegiu-hi la ceba. Remeneu-ho i tapeu la cassola.
  11. Aneu vigilant que no es cremin i aneu-ho remenant, cebes i cananes.
  12. Al cap d’uns minuts, afegiu-hi la punteta de curri. Remeneu-ho perquè es vagi integrant al conjunt.
  13. Tapeu-ho de nou, i deixeu que es faci una estona més.
  14. Un cop ben cuites, afegiu-hi la sal, que amb les cananes i la resta de cefalòpodes s’hi ha de posar al final.
  15. Remeneu-ho i ja estarà llest per emplatar i servir.
Cargando
No hay anuncios

Bon profit!