Recepta i vídeo
Una recepta italiana: pasta al forn amb coliflor, 'scamorza' i botifarra
La cuinera Antonella Speranza explica com fer pasta gratinada amb verdura i carn
10/03/2023
1 min
Ingredients per a 4 persones
- 360 g de pasta mixta o pasta curta seca
- ½ coliflor
- 2 botifarres
- 150 g de formatge scamorza fumat (o bé un altre formatge per gratinar)
- Pa ratllat
- Mantega
- Sal i pebre
- Oli d’oliva extra verge
Elaboració
- Talleu la coliflor i la col·loqueu a la cassola amb una mica d’oli. Quan hi hagi agafat color, hi tireu aigua fins que cobreixi just la coliflor. Ajusteu-ho de sal i pebre. Deixeu-ho a foc mitjà fins que la coliflor estigui tendra.
- Mentrestant, talleu la botifarra i esmicoleu-la. Traieu-ne també la pell. Tot seguit passeu-la per la paella amb un raig d’oli perquè es cogui. Un cop cuita, reserveu-la.
- Talleu el formatge scamorza fumat, ratllat o a daus, com vulgueu.
- A la mateixa cassola on teniu la coliflor, poseu-hi la pasta, i hi poseu una mica més d’aigua mineral però no gaire més, perquè s’ha de coure com un risotto. És molt important que us fixeu en el temps de cocció que indica l’elaborador de la pasta, perquè l'heu de deixar la meitat del temps necessari.
- Quan tingueu la pasta cuita a mig temps de la cocció indicada per l'elaborador, afegiu-hi la botifarra i el formatge que teníeu reservats.
- Passeu-ho a la plata d’anar al forn i hi tireu pa ratllat per damunt i una mica de mantega, que anirà bé per fer la crosta al forn amb el gratinat.
- Col·loqueu-ho al forn a 180 graus durant mitja hora.
- Quan veieu que ja està daurat, traieu-ho. I ja estarà a punt per menjar.