Receptes 31/10/2019

Com es fan els panellets de pinyons?

T. Gilbert / M. Moliné / A. Marín
2 min
Panellets de pinyons

BARCELONAEl pastisser Ken Ochiai proposa fer a casa els panellets més tradicionals, els de pinyons, tal com els elabora a la pastisseria Takashi Ochiai, a Barcelona.

Ingredients (Per a 10 panellets)

150 g de sucre

150 g d’ametlla en pols

2 clares d’ou

1 rovell d’ou

2 ous

Pinyons del Camp de Tarragona

Preparació

En un bol barregeu-hi l’ametlla en pols i el sucre. Tot seguit tireu-hi les clares d’ou en tandes diferents, i aneu-ho barrejant tot ben bé amb una llengua pastissera fins que en resulti una textura de massapà. Deixeu reposar els ingredients dins el bol, tapat amb paper film, a la nevera durant vuit hores.

Vuit hores després la massa ja estarà endurida i podrem començar a treballar-la. Estireu-la amb les mans damunt el taulell i feu-ne un cilindre allargat. Amb l’ajuda d’un ganivet, feu-hi talls de dos centímetres. Arrodoniu-los cadascun amb els palmells de les mans.

Tot seguit barregeu dos ous batuts amb els pinyons del país i feu-ne una mescla. Ara serà el moment de passar-hi les boles que teniu preparades amb la barreja de pinyons i ous. Han de quedar ben arrebossades.

A mesura que aneu arrebossant els panellets, potser us quedareu sense ous batuts. Si fos necessari, n’hauríeu d’incorporar més perquè els pinyons no es quedin sense líquid.

Un cop els panellets estan ben arrebossats, poseu-vos rovell d’ou a les mans i passeu-hi els panellets, perquè així adquiriran el color ataronjat.

Finalment poseu-los al forn, prèviament escalfat, a 240º durant un minut i mig. Passat aquest temps, tombeu la safata i tingueu-los-hi un minut més. Estigueu-vos davant el forn, mirant els panellets per controlar que no es torrin.

CONSELL

Si voleu congelar panellets cal fer-ho abans de donar-hi l’última capa de rovell amb les mans i abans, és clar, d’introduir-los al forn.

stats