Mengem  /  Receptes 20/11/2018

El millor 'panettone' de l'Estat el fan a Barcelona

La pastisseria Ochiai, dirigida pel cuiner Joan Morelló, rep el premi per aquest dolç italià

Ara
1 min
El jurat amb el guanyador

BarcelonaEl 'panettone' que fan a la pastisseria Ochiai de Barcelona és el millor de tot l'Estat. Ho ha decretat el jurat del concurs que impulsa l'Escola de Pastisseria del Gremi de Barcelona (EPGB), que busca la millor versió d'aquestes postres tradicionals italianes. Per a l'ocasió s'ha comptat amb un jurat internacional, compost principalment per mestres de la pastisseria italiana.

L'aparença, l'olor, la textura i sobretot la frescor han fet que el panettone d'Ochiai fos el guanyador del premi. El pastisser Jordi Morelló és l'actual cap de l'establiment, tot i que va ser el japonès Takashi Ochiai qui el va fundar el 1983. Des d'aleshores, el binomi Morelló-Takashi ha aconseguit més d'un reconeixement professional, com el premi al millor croissant de mantega d'Espanya l'any 2013.

El panettone de l'Ochiai

L'Escola de Pastisseria del Gremi promou aquest certamen des de l'any 2016 degut al fort augment del consum del 'panettone' italià que s'ha viscut en els últims anys i que l'ha convertit en unes postres molt valorade en època de Nadal. Es calcula que la venda de 'panettone' s'ha multiplicat en els darrers 10 anys.

stats