Això és el que han dinat els presidents a la conferència de Pedralbes
El menú l'ha preparat el famós xef Carles Gaig

Aquest divendres se celebra a Barcelona la Conferència de Presidents, una trobada que ha tingut lloc en un clima d'alta tensió entre l'executiu del president espanyol, Pedro Sánchez, i el PP, que ha demanat convocar eleccions anticipades. La tensió ha planat sobre la cita: només començar, s'ha produït un moment crispat entre la presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, i Mónica García, ministra de Sanitat. Ayuso també ha donat la nota a mitja reunió, quan ha decidit abandonar la sala després que s'hi parlés català i euskera. Prèviament havia protagonitzat una encaixada de mans tensa amb el president de la Generalitat i amfitrió de la trobada, Salvador Illa.
Després de tants moments delicats, la distensió ha arribat a l'hora de dinar. I què han menjat els protagonistes de la jornada? El menú anava a càrrec del famós xef Carles Gaig, que ha preparat un àpat ben català per als presidents autonòmics, Pedro Sánchez i la resta de membres del consell de ministres.
Entre els plats principals, els mandataris han menjat una amanida xató amb anxova de la Costa Brava, un caneló amb crema de tòfona negra d'Osona, un suquet de la llotja de pescadors i un fricandó de vedella de Girona amb bolets. De postres, crema catalana i un recuit de drap amb mel i cruixent d'avellanes de Reus. El menú anava acompanyat de vins de la terra, i es podia escollir entre un vi negre, l'Abadal Picapoll DO Pla de Bages, o un vi blanc, Les Terrasses DO Priorat.
I els periodistes, què han dinat?
Menys glamurós ha estat el dinar dels professionals de la informació que han cobert la trobada. El menú consistia en un plat d'amanida, tot i que ben poc variada, i paella. Aquí la mà de Carles Gaig no ha arribat i els periodistes s'han hagut de conformar amb descriure el menú de degustació dels presidents.