'Lemon pie'

BARCELONAEl cuiner Giuseppe Padula i la subxef Roxana Parra són al capdavant del restaurant Cometa Pla, que fa bandera del menjar ecològic i de les coccions saludables. La carta de vins està especialitzada en els naturals.
Per a 4 persones
500 ml d’aigua mineral
Ratlladura de llimona
175 g de sucre blanc
50 g de maizena
3 rovells d’ou (o bé 60 grams de rovell d’ou pasteuritzat)
Galeta (esmicolada)
Suc de llimona
Per a la merenga
200 g de clares d’ou
100 g de sucre morè
Primer comenceu fent una crema pastissera. En una olla amb aigua mineral, ratlleu-hi la pell d’una llimona. Aboqueu-hi sucre. Poseu-ho a bullir.
Quan ja estigui bullint, agafeu-ne una cullerada i barregeu-la amb la maizena i els rovells d’ou, que haureu barrejat. Un cop temperada la barreja ja podeu afegir-hi tota la resta de l’aigua bullent amb la pell de llimona i remeneu-ho bé. Si no s’ha espessit, es pot posar al foc un moment per remenar-ho i que s’acabi d’espessir.
A part, prepareu la merenga. En un bol amb clares d’ou, poseu-hi sucre morè. Barregeu-ho. Ja podreu batre-ho amb la batedora. Si teniu un sifó de cuina, fiqueu-hi la barreja i deixeu-l’hi reposar durant dues hores.
A la crema pastissera resultant, ja freda, poseu-hi suc de llimona. Quan estigui líquid, agafeu-ne unes cullerades i poseu-les en un got, com a base.
Damunt d’aquesta base, feu una capa de galeta esmicolada. Acabeu l’última capa amb la merenga. I, per últim, cremeu la merenga amb un bufador de cuina.
Bon profit!