Recepta
Com es fa l'arròs verd amb verdures i bolets? La recepta de la cuinera Teresa Carles
La xef dels restaurants Flax & Kale explica com preparar aquest plat a casa
11/06/2021
2 min
La cuinera Teresa Carles, dels restaurants Flax & Kale i Teresa Carles, explica com preparar a casa un arròs verd amb bolets i verdures.
Arròs verd amb bolets i verdures
Ingredients per a 4 persones
Per al brou
- 100 g de ceba
- 200 g de porros
- 100 g de pastanagues
- 100 g de pebrot verd
- 100 ml de vi blanc
- 100 ml d’aigua
- Oli d’oliva suau
- Sal, pebre negre
- Safrà
- El primer pas per preparar l’arròs és tenir fet el brou de verdures.
- Per fer-lo, piqueu les verdures i saltegeu-les en una olla amb un raig d’oli d’oliva. Afegiu-hi el vi, deixeu-lo reduir uns minuts i incorporeu-hi l’aigua, el safrà, la sal i el pebre. Porteu-ho a ebullició durant 20-30 minuts i reserveu-ho.
Per a l’arròs
- 250 g d’arròs integral
- 750 ml d’aigua (per fer-lo bullir)
Per al brou verd
- 800 ml de brou
- 20 g de julivert
- 20 g d’espinacs
- 20 g de ruca
- 10 g de cibulet
Per continuar amb el plat
- 1 carbassó tallat a daus
- 1 pastanaga tallada a daus
- 40 g de pèsols
- 80 g de faves
- 160 g de rossinyols
- 50 g de carreretes
- 3 carxofes tallades a làmines
- 20 tirabecs
- Sal
- Pebre negre
Elaboració
- Feu bullir l’arròs integral amb l’aigua. Les proporcions són una part d’arròs per tres d’aigua. Quan arrenqui el bull, tapeu-ho i abaixeu el foc. Deixeu-ho fins que hagi absorbit tot l’aigua.
- Mentrestant, aneu netejant les verdures. Primer les carxofes, que anireu deixant tallades a làmines, amb aigua ben freda i julivert, perquè la vitamina C del julivert ajudarà perquè no s’ennegreixin.
- Després peleu les pastanagues. Talleu-les a làmines, i tot seguit a daus.
- Ara serà el torn dels carbassons. Extraieu-ne les puntes. Talleu-los per la meitat, després a làmines i per acabar, a daus.
- Un cop estan tallades les verdures, feu un brou verd. Tritureu totes les verdures amb el brou que heu fet prèviament. Podeu triturar-ho amb una batedora elèctrica. Reserveu-ho en un bol. Ha d’haver quedat ben verd.
- Ara escaldeu els tirabecs durant uns minuts. És a dir, poseu-los en una olla amb aigua bullent durant un minut amb un pensament de sal. I després reserveu-los amb aigua freda perquè conservin el color verd.
- Talleu els bolets, allargats, perquè quedin ben bonics.
- Ara ja comencem la paella. Primer, saltegeu-los amb un raig d’oli d’oliva. Després poseu-hi els daus de carbassó. Afegiu-hi les faves i els pèsols. Tot seguit l’arròs, que havíeu bullit i reservat. Removeu la paella amb tots els ingredients junts i tireu-hi el brou verd, que cobreixi tots els ingredients. Un cop arrenqui a bullir, poseu la paella al forn per acabar la cocció. El forn ha d’estar escalfat prèviament a 240 ºC, i hi deixem la paella durant cinc minuts.
- Mentrestant, planxeu les carxofes que teníeu reservades, que ens serviran per decorar l’arròs. Salpebreu-les, i feu-hi volta i volta.
- Passats els cinc minuts, traieu la paella del forn i decoreu-la amb les carxofes que acabeu de planxar. Poseu-les fent-hi una rotllana. Poseu-hi també els tirabecs.