Recepta
Receptes 11/06/2021

Com es fa l'arròs verd amb verdures i bolets? La recepta de la cuinera Teresa Carles

La xef dels restaurants Flax & Kale explica com preparar aquest plat a casa

2 min
Arròs verd amb verdures i bolets

La cuinera Teresa Carles, dels restaurants Flax & Kale i Teresa Carles, explica com preparar a casa un arròs verd amb bolets i verdures.

Arròs verd amb bolets i verdures

Ingredients per a 4 persones

Per al brou

  1. 100 g de ceba
  2. 200 g de porros
  3. 100 g de pastanagues
  4. 100 g de pebrot verd
  5. 100 ml de vi blanc
  6. 100 ml d’aigua
  7. Oli d’oliva suau
  8. Sal, pebre negre
  9. Safrà
  10. El primer pas per preparar l’arròs és tenir fet el brou de verdures. 
  11. Per fer-lo, piqueu les verdures i saltegeu-les en una olla amb un raig d’oli d’oliva. Afegiu-hi el vi, deixeu-lo reduir uns minuts i incorporeu-hi l’aigua, el safrà, la sal i el pebre. Porteu-ho a ebullició durant 20-30 minuts i reserveu-ho.

Per a l’arròs

  1. 250 g d’arròs integral
  2. 750 ml d’aigua (per fer-lo bullir)

Per al brou verd

  1. 800 ml de brou
  2. 20 g de julivert
  3. 20 g d’espinacs
  4. 20 g de ruca
  5. 10 g de cibulet

Per continuar amb el plat

  1. 1 carbassó tallat a daus
  2. 1 pastanaga tallada a daus
  3. 40 g de pèsols
  4. 80 g de faves
  5. 160 g de rossinyols
  6. 50 g de carreretes
  7. 3 carxofes tallades a làmines
  8. 20 tirabecs
  9. Sal
  10. Pebre negre

Elaboració

  • Feu bullir l’arròs integral amb l’aigua. Les proporcions són una part d’arròs per tres d’aigua. Quan arrenqui el bull, tapeu-ho i abaixeu el foc. Deixeu-ho fins que hagi absorbit tot l’aigua.
  • Mentrestant, aneu netejant les verdures. Primer les carxofes, que anireu deixant tallades a làmines, amb aigua ben freda i julivert, perquè la vitamina C del julivert ajudarà perquè no s’ennegreixin.
  • Després peleu les pastanagues. Talleu-les a làmines, i tot seguit a daus. 
  • Ara serà el torn dels carbassons. Extraieu-ne les puntes. Talleu-los per la meitat, després a làmines i per acabar, a daus. 
  • Un cop estan tallades les verdures, feu un brou verd. Tritureu totes les verdures amb el brou que heu fet prèviament. Podeu triturar-ho amb una batedora elèctrica. Reserveu-ho en un bol. Ha d’haver quedat ben verd.
  • Ara escaldeu els tirabecs durant uns minuts. És a dir, poseu-los en una olla amb aigua bullent durant un minut amb un pensament de sal. I després reserveu-los amb aigua freda perquè conservin el color verd.
  • Talleu els bolets, allargats, perquè quedin ben bonics. 
  • Ara ja comencem la paella. Primer, saltegeu-los amb un raig d’oli d’oliva. Després poseu-hi els daus de carbassó. Afegiu-hi les faves i els pèsols. Tot seguit l’arròs, que havíeu bullit i reservat. Removeu la paella amb tots els ingredients junts i tireu-hi el brou verd, que cobreixi tots els ingredients. Un cop arrenqui a bullir, poseu la paella al forn per acabar la cocció. El forn ha d’estar escalfat prèviament a 240 ºC, i hi deixem la paella durant cinc minuts. 
  • Mentrestant, planxeu les carxofes que teníeu reservades, que ens serviran per decorar l’arròs. Salpebreu-les, i feu-hi volta i volta. 
  • Passats els cinc minuts, traieu la paella del forn i decoreu-la amb les carxofes que acabeu de planxar. Poseu-les fent-hi una rotllana. Poseu-hi també els tirabecs. 
stats