Receptes 02/12/2020

Ja heu començat el calendari d'Advent? 5 idees per fer el compte enrere per Nadal

Us expliquem algunes de les propostes per comptar els dies que falten fins al 24 de desembre

Trinitat Gilbert Martínez
3 min
Ja heu començat el calendari d'Advent? 5 idees per fer el compte enrere per Nadal

1.

El calendari d'Advent de l'Hotel Casa Cacao és la façana de l'establiment, que s'obre amb facilitat per la meitat, i a cada una de les habitacions hi ha una casella, de l'1 al 24, que amaguen creacions del xocolater Jordi Roca. Amb aquesta novetat s'ha sumat a la campanya de Nadal l'hotel d'El Celler de Can Roca, inaugurat un mes abans del confinament i que ha volgut demostrar la creativitat que els ha portat a obrir enmig de la ciutat un establiment en què es pot tastar al vestíbul xocolates de tot el món, i dormir-hi a la part superior.

L'edifici de Casa Cacao s'obre per la meitat, perquè apareguin les 24 caselles/CASA CACAO

2.

L'obrador de Tàrrega El Rosal ha col·locat els seus famosos arrugats –creats el 2009 quan un treballador de l'obrador intentava fer neules i amuntegava les creacions, arrugades, perquè no li sortien en forma tubular– dins d'un calendari d'Advent, de disseny, que ha esgotat amb rapidesa els 1.000 exemplars d'existència. La curiositat del calendari és que, a l'estil del llibre de l'escriptor Roald Dahl Charlie i la fàbrica de xocolata, entre tots els calendaris distribuïts hi ha 5 arrugats d'or. "Si te'n surt un, obtindràs com a premi el conte Els arrugats, quina troballa més dolça, escrit pel periodista Carles Capdevila, i una visita personalitzada a l'obrador de galetes. Ara bé, per demostrar que heu obert la casella amb l'arrugat d'or, no cal menjar-se'l, sinó fotografiar-lo. I enviar la fotografia al correu electrònic comunicacio@aalba.cat.

El calendari d'Advent del Rosal és una novetat de l'obrador de Tàrrega, que altres anys publicava calendaris de cara a Nadal

3.

La cervesa de Manresa Hoppit avisa que el calendari d'Advent que ha creat és a la seva manera. Així que en el lot hi ha 24 cerveses, però a l'hora de treure-les del paquet no es fa per caselles petites, de l'1 al 24. Això sí, hi ha un total de 24 cerveses, i es venen per un total de 59 €.

La cervesa de Manresa Hoppit ha fet un calendari d'advent a la seva manera

4.

Els forns de pa Turris han preparat novetats dolces i panarres per menjar-les abans i durant el Nadal. Les venen totes juntes en una bossa de paper, feta a partir dels sacs de paper de farina, a dins de la qual hi ha el panettone, els arbres de Nadal de coca de magdelana, els polvorons, els torrons de crema cremada i de xocolata amb fruits secs, el pa de Nadal (fet amb farina d'espelta i de sègol amb fruits secs, orellanes, nous i prunes) i la trena de Nadal, de brioix danès. "La idea de la bossa de paper va venir per reciclar també el paper dels sacs de farina que fem servir als obradors", diu el forner Xavier Barriga, que afegeix que la bossa és aprofitable per a altres dies.

La bossa es pot trobar als obradors del Poblenou, L'Illa Diagonal i Aribau, de Barcelona, i a Sant Cugat del Vallès.

La bossa de paper de Nadal dels forns Turris està feta a partir dels sacs de farina que fan servir els obradors/XAVIER BARRIGA

5.

I entre els calendaris més clàssics de xocolata hi ha els que ha fet la xocolateria Simón Coll, amb onze models diferents de xocolata a l'interior, i altres marques conegudes, com són Kinder, del grup Ferrero, i la suïssa Lindt & Sprüngli, que commemora enguany 175 anys i que destaca que a l'estat espanyol la marca nota la preferència per les seves xocolates d'alt percentatge de cacau i amb fruits secs, fet que no passa tant en altres llocs.

Simón Coll Xocolaters també s'apunta als calendaris d'advent amb figures de xocolata
stats