L'estiu al plat
Fruites05/09/2024
Recepta de David Andrés: macedònia gelada
El cuiner dels restaurants Somiatruites (Igualada) i Via Veneto (Barcelona) explica com fer-la a casa
El cuiner David Andrés revela com preparar una macedònia, que es pot fer a l'engròs perquè es pot desar una part de l'elaboració al congelador: els daus de fruita. I així poder-los anar fent servir per al moment que vulgueu prendre una beguda, que completareu al moment amb un raig de most o bé d'escumós, segons el vostre gust.
Ingredients
- Síndria
- Meló
- Préssec
- Maduixa
- Kiwi
- Poma
- Most o escumós
- Canyella
Cargando
No hay anuncios
Elaboració
- Netegeu i peleu totes les fruites que fareu servir a la macedònia. Si en teniu cap altra de preferida i que sigui de temporada, també l'hi podeu posar.
- Feu daus bonics de les fruites, si pot ser que siguin tots homogenis. Amb les parts de les fruites que us queden del pas d'haver-ne fet quadrats, feu-ne un liquat.
- Agafeu una glaçonera i poseu-hi la fruita tallada a daus.
- Cobriu-ho tot amb el liquat que acabeu de preparar.
- Un cop fet, guardeu-ho al congelador fins que els daus de fruita estiguin completament congelats.
- En el moment en què vulgueu menjar-vos la macedònia, serviu un dau de cada fruita congelada a dins d'un got i decoreu-ho amb una branca de canyella allargada –és a dir, que no en sigui només un tros–, que us servirà per remenar els daus congelats, perquè es vagin desfent, i al mateix temps anirà bé perquè es vagin aromatitzant tots els ingredients junts.
- Per últim, afegiu-hi el most o bé l'escumós –el líquid que hàgiu triat–, que ajudarà a refredar la macedònia, a més també d'aportar-hi gust.
- A mesura que els glaçons es vagin desfent, podeu anar-n'hi afegint dels que hàgiu deixat al congelador, i anar incorporant-hi most o escumós.
Cargando
No hay anuncios
Bon profit!