Receptes 04/11/2021

'La ceba que fa riure', la campanya solidària de Condis Supermercats (i us expliquem receptes per cuinar les cebes)

La cadena de supermercats organitza amb Pallapupas aquesta iniciativa fins dissabte, 6 de novembre, amb l'objectiu de recaptar fons per a l'ONG

1 min
Amb les cebes es pot preparar sopa de ceba

Fins a 650.000 bosses de malla plenes de cebes solidàries està previst que es venguin als supermercats Condis el 5 i el 6 de novembre, a 1,50 € cadascuna, per recaptar fons per a l'organització sense ànim de lucre Pallapupas, que va començar la seva activitat el 2000 visitant centres hospitalaris per arrancar somriures a criatures i adults hospitalitzats. El 100% de la recaptació de la venda de les cebes anirà a parar a l'organització que, gràcies a un estudi, asseguren que aconsegueix reduir la por un 52% en el cas dels infants ingressats i un 32% en el dels pacients adults oncològics.

Segons explica Angie Rosales, fundadora de l'ONG, "riure ajuda a canalitzar les emocions negatives que tenen les persones quan estan ingressades, estan a punt d'entrar a quiròfan o just abans de rebre una sessió de quimioteràpia". Segons un estudi recent elaborat per Pallapupas, les intervencions dels pallassos d’hospital aconsegueixen reduir la por un 52% i millorar un 43% l’estat anímic dels pacients pediàtrics ingressats. En el cas dels pacients oncològics adults, s’aconsegueix reduir la por un 32%, l’ansietat un 39% i la sensació d’enuig un 40%, i augmenta també la sensació de felicitat un 43%.

Per cuinar amb les cebes solidàries, us proposem les següents receptes:

1.
Bacallà amb ceba, segons la cuinera Fina Puigdevall

Mireu-la aquí

Bacallà amb ceba
2.
Calamars amb ceba al revés, segons el cuiner Carles Gaig

Mireu-la aquí

Calamars amb ceba al revés
3.
Carbassa amb ceba i espinacs, segons la cuinera Carme Ruscalleda

Mireu-la aquí

Carbassa amb ceba i espinacs
4.
Sou de la ceba?

Mireu el reportatge aquí

Sou de la ceba?
stats