Receptes 26/09/2020

Com es fa la carbassa amb ceba, espinacs i bacallà? La recepta de la cuinera Carme Ruscalleda

Us proposem que prepareu a casa una recepta amb ingredients de temporada i plenament de tardor

Trinitat Gilbert Martínez
2 min
Carbassa i bacallà

La cuinera Carme Ruscalleda revela com elaborar a casa una recepta amb productes de temporada. És un bullit d'hortalisses que completa amb una salsa cremosa, que nega tots els ingredients.

Carbassa amb ceba, espinacs i bacallà

Ingredients per a 2 racions

300 g de carbassa, tallada a bastons

100 g de ceba, tallada a grills

500 g d’espinacs tendres a fulles senceres

300 g de bacallà d’Islàndia, dessalat i a talls

Per a la salsa cremosa

20 fulles de julivert

1 ou

2 grans d’all

Sal

Pebre blanc

200 ml d’oli d’oliva verge extra

Elaboració

  • Comenceu tallant la carbassa a bastons, tal com si fossin patates per fregir. Tot seguit aboqueu-los en una cassola gran, ampla, quan l’aigua mineral sigui calenta. Tireu-hi una mica de sal i compteu cinc minuts de temps.
  • Passats els cinc minuts, tireu-hi la ceba, tallada a grills. Deixeu que cogui tot junt vuit minuts.
  • Quan ja han passat els vuit minuts, arriba el moment de posar-hi els espinacs, que els heu de coure molt poc, només per escaldar molt poc amb l’olla tancada.
  • De seguida, torneu a obrir la cassola i poseu el bacallà per sobre de les fulles d’espinacs. Enfonseu-lo una mica dins de la cassola i apagueu el foc, perquè s’ha de coure amb foc residual.
  • Mentrestant, prepareu la salsa cremosa. Al vas de la batedora poseu una vintena de fulles de julivert, l’ou, els dos grans d’alls tallats a trossos, una punteta de sal, pebre blanc molt i l’oli d’oliva. Bateu amb l’ajut de la batedora elèctrica. El resultat serà una maonesa clàssica, però verda, i amb tota la vitamina del julivert.
  • Un cop feta, reserveu-la un moment. Obriu la cassola i coleu una mica del brou que heu aconseguit de la cocció de la carbassa amb la ceba, els espinacs i el bacallà.
  • Tireu aquest got de brou a la maonesa que acabeu de fer perquè així aconseguireu la salsa cremosa.
  • Serviu en un plat la ració de la recepta que acabeu de cuinar. Poseu-hi un rajolí d’oli d’oliva i ara negueu-ho tot plegat amb la salsa cremosa d’all i julivert.
  • Un plat de tardor, ple de vitamines, que ens prepara per al fred que vindrà!

Bon profit!

stats