Bistec tàrtar amb cajun, piparres i mascarpone

Bistec tàrtar amb cajun, piparres i mascarpone
T.gilbert / A.om / M.masdeu
23/09/2017
1 min

BARCELONALa Vermuteria La Mundana va obrir portes al carrer Vallespir de Barcelona el novembre del 2015. Al capdavant, els cuiners Alain Guiard i Marc Martín, que aposten per la cuina catalana adaptada a tendències i tècniques culinàries internacionals i amb tocs “mundans”, com a l’Alain li agrada dir de les pinzellades creatives que incorpora a cadascuna de les receptes.

La Mundana també és una apassionada de la cuina del fum, perquè considera que aporta una varietat de sabors única als plats.

Per a 1 persona

110 g de vedella (del filet)

3 g de cajun (condiment picant)

1 cullerada sopera de rovell d’ou

1 cullerada de cafè de mostassa de Dijon

1 rajolí de calvados

1 rajolí de salsa Perrins

Cibulet (tallat a trossos)

10 g de piparres tallades a trossos

10 g de mascarpone

5 g de fulles de mostassa

Sal

Pebre negre

Com a acompanyament del plat

Papadum (comprat)

Talleu la vedella a làmines, i després, a daus petits.

Aboqueu-la en un bol, on posareu el calvados, la salsa Perrins, la sal, el cajun, el rovell d’ou, la mostassa i el cibulet (prèviament tallat petit).

Barregeu-ho tot i poseu-hi també pebre negre i un rajolí d’oli d’oliva extra verge.

Tasteu-ho i rectifiqueu-ho de sal i de cibulet.

Poseu la meitat de la barreja al plat, i al damunt, miques de mascarpone (amb una mànega de pastisseria o un biberó de cuina, si no, amb una cullera petita), trossos de piparres i també fulles de mostassa (varietat d’enciam).

Al costat del tàrtar, en un altre plat, poseu-hi papadum (comprat i fregit a casa). Si no, l’alternativa són torrades de pa.

I ja estarà llest.

Bon profit!

stats