Recepta de reaprofitament

'Ceviche' de fruites

La cuinera Teresa Carles explica com preparar a casa una recepta amb puntes de fruites variades

A l’estiu, la gran varietat de fruites és una oportunitat per aprofitar-les en mil i una receptes creatives. Una pot ser preparar un batut amb llet vegetal. O bé preparar-ne macedònies. O millor encara, un ceviche amb una salsa especial, com la que revela la cuinera Teresa Carles.

Ingredients per a 4 plats

  • Meló
  • Síndria
  • Maduixes
  • Pera
  • Cireres
  • Préssec
  • Alvocat (opcional)

Per a la salsa

  • 120 g de suc de taronja
  • 40 g de suc de llimona
  • Gingebre (pelat i ratllat)
  • 35 g de xarop d’atzavara
  • ½ cullerada petita de quètxup
  • 1 cc de fulles de coriandre (tallades)
  • 1 cc de fulles de menta (tallades)
'Ceviche' de fruites (plat de reaprofitament).

Elaboració

  1. Talleu les verdures a daus amples, com si fossin per a una macedònia. Les maduixes, tallades a pics. I les cireres, sense el pinyol d’enmig. Reserveu-les.
  2. Prepareu la salsa, barregeu els ingredients en un bol. Remeneu-ho amb unes varetes de cuina.
  3. Aboqueu la salsa damunt de les fruites preparades i torneu-ho a remenar.
  4. Emplateu. En un plat pla, poseu-hi cullerades del ceviche. Mireu que a cada plat hi hagi varietat de fruita.
  5. Per acabar, decoreu-lo amb unes fulles de coriandre. I ja estarà!
Bon profit!

 

 

 

stats