Mengem 20/08/2021

Amanida de figues a la planxa i taronges caramel·litzades amb Teresa Carles

La cuinera del Grup Teresa Carles explica com preparar-la a casa pas a pas

2 min
Amanida de figues a la planxa amb taronges caramel·litzades

La cuinera Teresa Carles, del grup Teresa Carles, revela una manera atractiva de menjar figues i taronges.

Ingredients per a 4 persones

  • 8 figues
  • 200 g de fulles verdes (ruca, escarola, mostassa o d’altres)
  • 80 g de formatge feta
  • 50 g de nous
  • Oli d’oliva extra verge
  • 2 taronges
  • 50 ml de xarop d’atzavara

Per a la vinagreta

  • 100 g d’oli d’oliva extra verge
  • 35 g de suc de llimona
  • 1 gra d’all
  • 5 g de llavors d’anís o de fenoll
  • Sal i pebre
  • El suc de caramel·litzar les taronges

 Elaboració

  1. Talleu les figues per la meitat, amb la pell inclosa.
  2. Poseu un raig d’oli d’oliva extra verge en una planxa, escalfeu-la.
  3. Mentrestant, peleu les taronges, mirant que no hi quedi la part blanca enganxada als grills. Després separeu-ne un a un els grills. Poseu-los en una paella a part amb un raig de xarop d’atzavara.
  4. Un cop caramel·litzats els grills de taronja, retireu la paella, i disposeu-vos a planxar les figues.
  5. Mentrestant, feu la vinagreta. Torreu lleugerament les llavors d’anís. Així aconseguireu que deixi anar molt més l’aroma d’anís.
  6. Aneu tombant les figues, perquè es planxin per cada una de les bandes. Quan veieu que estan daurades, cuites de cada banda, retireu-les-en, i reserveu-les en un plat.
  7. Ara el que quedarà serà muntar la vinagreta.
  8. Poseu-hi el suc de llimona, un gra d’all, sal, pebre negre mòlt, i bateu-ho tot junt amb l’ajut d’una batedora elèctrica, i aneu-hi afegint a poc a poc l’oli d’oliva extra verge. Per acabar, hi poseu les llavors d’anís torrades, i també el suc que ens ha deixat anar els grills de taronja caramel·litzada. Remeneu-ho amb una cullera.
  9. Emplateu l’amanida. Al fons del plat, poseu-hi fulles de vegetals, segons el vostre gust. Al capdamunt, les figues fetes a la planxa. Després, les taronges, una mica de formatge feta i nous, i amaniu-ho tot amb la vinagreta que acabeu de preparar.

Bon profit!

 

stats