Recepta
                            
                    Amanida de figues a la planxa i taronges caramel·litzades amb Teresa Carles
La cuinera del Grup Teresa Carles explica com preparar-la a casa pas a pas
    
                        20/08/2021
                    
                            
    
                            
                2 min
                    
    La cuinera Teresa Carles, del grup Teresa Carles, revela una manera atractiva de menjar figues i taronges.
Ingredients per a 4 persones
- 8 figues
 - 200 g de fulles verdes (ruca, escarola, mostassa o d’altres)
 - 80 g de formatge feta
 - 50 g de nous
 - Oli d’oliva extra verge
 - 2 taronges
 - 50 ml de xarop d’atzavara
 
—
Per a la vinagreta
- 100 g d’oli d’oliva extra verge
 - 35 g de suc de llimona
 - 1 gra d’all
 - 5 g de llavors d’anís o de fenoll
 - Sal i pebre
 - El suc de caramel·litzar les taronges
 
Elaboració
- Talleu les figues per la meitat, amb la pell inclosa.
 - Poseu un raig d’oli d’oliva extra verge en una planxa, escalfeu-la.
 - Mentrestant, peleu les taronges, mirant que no hi quedi la part blanca enganxada als grills. Després separeu-ne un a un els grills. Poseu-los en una paella a part amb un raig de xarop d’atzavara.
 - Un cop caramel·litzats els grills de taronja, retireu la paella, i disposeu-vos a planxar les figues.
 - Mentrestant, feu la vinagreta. Torreu lleugerament les llavors d’anís. Així aconseguireu que deixi anar molt més l’aroma d’anís.
 - Aneu tombant les figues, perquè es planxin per cada una de les bandes. Quan veieu que estan daurades, cuites de cada banda, retireu-les-en, i reserveu-les en un plat.
 - Ara el que quedarà serà muntar la vinagreta.
 - Poseu-hi el suc de llimona, un gra d’all, sal, pebre negre mòlt, i bateu-ho tot junt amb l’ajut d’una batedora elèctrica, i aneu-hi afegint a poc a poc l’oli d’oliva extra verge. Per acabar, hi poseu les llavors d’anís torrades, i també el suc que ens ha deixat anar els grills de taronja caramel·litzada. Remeneu-ho amb una cullera.
 - Emplateu l’amanida. Al fons del plat, poseu-hi fulles de vegetals, segons el vostre gust. Al capdamunt, les figues fetes a la planxa. Després, les taronges, una mica de formatge feta i nous, i amaniu-ho tot amb la vinagreta que acabeu de preparar.
 
Bon profit!