Com es fan les albergínies amb figues caramel·litzades i formatge de cabra? Recepta de la cuinera Teresa Carles
Us proposem que aprofiteu la temporada d'albergínies i figues per cuinar-ne a casa a partir dels consells de la xef del restaurant Flax & Kale
30/09/2021
2 min
La cuinera Teresa Carles, del grup de restaurants Flax & Kale, explica com cuinar les albergínies amb figues caramel·litzades i vinagreta de mel.
Ingredients per a 4 persones
- 4 albergínies
- 2 cebes vermelles
- 4 rodanxes de formatge de cabra
- 12 tomàquets 'cherry'
- 6 figues per confitar més 2 figues per a la decoració final
- 40 g sucre integral de canya
- Oli d’oliva verge extra
- Sal
- Flors d’all
—
Per a la vinagreta de mel
- 60 g d’oli d’oliva
- 20 g de vinagre de poma
- 20 g de mel
- Sal
- Pebre
Elaboració
- Talleu la ceba a la juliana. Poseu-la en una paella amb un raig d’oli d’oliva verge extra i caramel·litzeu-la durant mitja hora a foc baix. Poseu-hi també una mica de sal.
- En una cassola a part, caramel·litzeu també les figues al foc durant deu minuts. És molt important que la nit anterior a la preparació de la recepta hàgiu tingut les figues amb sucre de canya perquè es vagin pansint.
- Tot seguit, peleu les albergínies. I talleu-les de biaix en una mida de 10 centímetres.
- Remeneu la ceba i les figues, i comproveu que es van caramel·litzant.
- A la safata del forn, poseu-hi les albergínies tallades. Salpebreu-les i amaniu-les amb una mica d’oli d’oliva. Poseu-les al forn, preescalfat prèviament a 180º. Les hi heu de deixar coure durant vint-i-cinc o trenta minuts.
- Mentrestant, prepareu la vinagreta. Al got de la batedora poseu-hi vinagre de poma, mel, sal, pebre i oli d’oliva verge extra. Bateu-ho. I reserveu-ho en un got o gerra petita.
- Talleu uns tomàquets cherry, que posareu damunt del formatge de cabra.
- Quan tingueu les figues caramel·litzades, reserveu-les en un plat perquè es refredin.
- Planxeu el formatge de cabra. Poseu una mica d’oli d’oliva a la planxa, i al damunt el formatge. Gireu-lo perquè quedi cuit per una banda i per l’altra.
- Quan les figues estiguin fredes, talleu-les per la meitat.
- Traieu també la ceba caramel·litzada i reserveu-la en un plat.
- Passada mitja hora, traieu l’albergínia del forn.
- I ara que ja teniu tots els ingredients preparats, munteu el plat. Primer agafeu les albergínies. Feu servir un cèrcol metàl·lic, perquè a la base hi hagi l’albergínia. Al damunt una capa de ceba caramel·litzada. Després les figues. I ara una altra capa de figues. Uns tomàquets cherry. I, al final, el formatge de cabra. I, per acabar, amaniu-ho amb la vinagreta. I el toc final, unes figues fredes i unes flors d’all.