Receptes 08/12/2018

Albergínia a la flama amb picada i cervesa negra (recepta vegana)

T. Gilbert / J. Castellano / A. Marín
2 min
Albergínia a la flama amb picada i cervesa negra (recepta vegana)

BARCELONAA la cerveseria de la Fàbrica Moritz Barcelona, el xef Jordi Vilà proposa receptes amb productes de proximitat cuinades amb cervesa i que també són ideals per menjar-les maridades amb la mateixa beguda fermentada.

Per a 2 persones

1 albergínia

70 g d’ametlla marcona crua

1/2 bitxo

1/2 gra d’all

10 fulles d’alfàbrega

40 g de miso fosc

80 ml de cervesa negra

20 g de pasta d’avellana sense sucre (es pot trobar al mercat bo i feta)

Sal

Oli d’oliva verge extra

Per guarnir: fulles de col llombarda i d’alfàbrega (optatiu)

Preparació

Agafeu una albergínia, emboliqueu-la amb paper metàl·lic i escaliveu-la a la flama dels fogons directament durant 10 minuts. Si no teniu foc de flama, introduïu-la al forn durant 20 o 30 minuts aproximadament a 230º. Un cop feta, traieu-ne el paper metàl·lic i retireu-ne la pell amb l’ajuda d’unes pinces de cuina o una forquilla. Reserveu-la.

Mentrestant, en una cassola afegiu-hi oli d’oliva verge extra i fregiu-hi les ametlles. L’oli ha de cobrir les ametlles. És molt important que l’oli sigui fred i que la cocció es faci a foc lent, perquè així l’ametlla es torra tant per dins com per fora. Després, un cop fregides, podeu desar l’oli per a d’altres preparacions, com ara una vinagreta, perquè estarà amarat del gust de les ametlles.

Mentrestant, barregeu la pasta d’avellana amb el miso i també la cervesa negra. Remeneu-ho amb l’ajuda d’unes varetes de cuina. El miso i la pasta d’avellana aconseguiran equilibrar l’amargor de la cervesa. Deixeu-ho reposar un minut. Tot seguit, coleu-ho i reserveu-ho.

Per preparar la picada

Traieu les ametlles fregides de la cassola quan veieu que agafen el color fosc de torrat, i col·loqueu-les damunt un plat amb paper de cuina a la base. El paper absorbirà l’excedent d’oli d’oliva. També podeu passar el paper de cuina per sobre de les ametlles, perquè quedin més seques.

Mentre s’acaben d’eixugar, talleu per la meitat un gra d’all i quedeu-vos-en una meitat, que és la que trossejareu. Talleu també el bitxo i quedeu-vos-en una punta. Penseu que les mides tant de l’all com del bitxo són opcionals i depenen del gust de cadascú i també del nivell de fortor de cadascun dels dos ingredients.

Tot seguit, talleu les fulles d’alfàbrega juntament amb les ametlles torrades. El conjunt ha de quedar ben esmicolat. Ajunteu tots els ingredients i saleu-los.

Muntatge del plat

Talleu per la meitat l’albergínia escalivada. Cada meitat la servireu en un plat.

En un plat blanc poseu-hi un fil de la barreja que teníeu reservada (feta de pasta d’avellana, miso i cervesa negra). Per sobre del fil col·loqueu-hi el tros de l’albergínia escalivada, i al damunt la picada i les fulles d’alfàbrega i de col llombarda.

Bon profit!

stats