T. GILBERT / M. MOLINÉ / M. SIERRA
BARCELONA

Crema de pinyons

Crema de pinyons Zoom

El restaurant Línia, dins de l’Hotel Almanac Barcelona, es defineix com una braseria mediterrània al centre de la Ciutat Comtal en què destaquen els arrossos i els plats elaborats amb productes de proximitat i de temporada. Al capdavant de la cuina hi ha el xef Sergio Ruiz.

Per a 1 persona

1 carxofa
75 g de pinyons torrats
100 g d'aigua mineral
2 ceps
Sal i pebre
10 g d'oli d’oliva verge extra
1 llima (per ratllar-ne la pell)
Opcional: germinats
Sal en escames


Preparació

Talleu la part superior de la carxofa, peleu-ne el tronxo i traieu les parts exteriors de les fulles de la carxofa. Tot seguit, talleu-la per la meitat començant des de la part del tronxo. Amb l’ajuda d’un ganivet, traieu-ne el plomall interior.

En una olla per anar al foc, poseu-hi un rajolí d’oli d’oliva verge extra i col·loqueu-hi les carxofes amb un pensament de sal i pebre. Confiteu-les a foc lent, que no bulli l’oli, durant 25 minuts. Passat aquest temps, deixeu-les refredar dins del mateix oli.

Un cop confitades, poseu-les en un bol i reserveu-les.

En un bol de la batedora, poseu-hi pinyons torrats, aigua mineral, oli d’oliva verge extra i sal. Tritureu-ho amb la batedora elèctrica fins que aconseguiu una textura cremosa. Reserveu-la.

Talleu per la meitat els ceps perquè en quedin quatre meitats. Salteu-los juntament amb les carxofes que teníeu prèviament confitades i reservades.

Tot seguit, en un plat fondo, serviu la crema, i poseu per sobre els ceps i les carxofes, els germinats, un rajolí d’oli, un pensament de sal i una mica de ratlladura de llima.


Bon profit!