T. GILBERT / J. CASTELLANO / A. OM / J. PUJOL
Barcelona

Carxofes confitades amb sipionets, una patata i dos ous ferrats

Carxofes confitades amb sipionets, patates i ou ferrat Zoom

El xef Quim Marqués, del restaurant El Suquet de l'Almirall, acaba de publicar el llibre 'Arrossos. Orígens, curiositats i receptes' (Cossetània Edicions), en què explica els coneixements sobre un dels plats insígnia del seu establiment del passeig de Joan de Borbó de Barcelona. En aquesta ocasió, el cuiner Miquel Carrasco ens prepara carxofes confitades amb sipionets.

Per a 2 persones

2 carxofes
3 branques d'all tendre
1 patata gran (d'uns 80 grams aproximadament)
10 sipionets
2 ous

Talleu a trossos tres branques d'all tendre. Després peleu la patata i talleu-la a daus grans.

Traieu les primeres fulles de les carxofes, peleu el tronxo i a continuació traieu-ne la part de fora perquè en quedi el cor de dins. Ara talleu el cor a trossos petits sense tallar el tronxo.

Confiteu-los amb oli en una paella, és a dir, cobriu els trossos de carxofa amb oli d'oliva dins d'una paella, i coeu-ho a foc lent.

Mentrestant, fregiu la patata i reserveu-la un cop feta. Després salteu-hi els sipionets i reserveu-los. A continuació, a la mateixa paella on heu saltat els sipionets, poseu-hi l'all tendre i barregeu-hi la patata i les carxofes, que ja tindreu confitades. Per acabar, aboqueu-hi els sipionets, que ja estaven prèviament saltats. Salteu-ho tot junt amb un polsim de sal.

Quan ho tingueu tot ben cuit i barrejat, aboqueu tots els ingredients en un plat.

A part, feu dos ous ferrats, i poseu-los a dalt de la muntanya dels ingredients cuits.

L'últim toc, que és opcional, es posar-hi un rajolí d'oli de tòfona blanca i sal negra (o qualsevol altra sal que us agradi).

Bon profit!