T. GILBERT / J. PUJOL / A. MARÍN
BARCELONA

Arròs de calamars de llauna

Arròs de calamars de llauna Zoom

Olivos, la regió d’origen del cuiner Ezequiel Devoto, l'ha inspirat per batejar el seu restaurant a Barcelona. A Olivos Comida y Vinos, l'Ezequiel aposta per la cuina de mercat i de proximitat. El seu lema és “menjar simple i deliciós”.

Per a dues persones

100 g d’espàrrecs
200 g d’arròs integral de Pals
1 litre d’aigua mineral
Calamars a la llauna (quantitat segons el vostre gust)
Oli d’oliva verge extra
Sal

Preparació

Talleu els espàrrecs. Retireu-ne els tronxos, que no els fareu servir, i després talleu-los a trossos petits, mentre les puntes, de forma longitudinals.

A la paella, amb un raig d’oli d’oliva extra verge, coeu-los, i tireu-hi per sobre un pensament de sal. Després ja hi podreu tirar l’arròs, perquè es dauri.

El següent pas serà tirar-hi el calamar a la llauna. I tot seguit, cobriu-ho amb l’aigua mineral. Ara serà el moment d’apujar el foc al màxim durant 10 minuts.

Notareu que l’arròs comença a estar cuit perquè absorbeix l’aigua.

Passat els 10 minuts, abaixeu el foc i afegiu-hi una altra tassa d’aigua mineral. Quan l’hagi acabat d’absorbir, la paella ja estarà llesta.

Bon profit.