Mengem
T.GILBERT / J.CASTELLANO
Barcelona

Allioli de poma

Allioli de poma Zoom

El restaurant Pork… Boig per tu, que va obrir les portes el 2014 al barri del Born de Barcelona, està especialitzat en cuina tradicional i de producte, amb el porc com a protagonista. El xef Oriol Rovira és el creador del concepte i el proveïdor principal del restaurant, mentre que a la cuina hi ha el cuiner Jordi Flaqué.

Per a 4 persones

2 dents d’all, sense pell
Sal (al vostre gust)
2 rovells d’ou (sense la clara)
Oli d’oliva verge extra
2 pomes tipus Golden


En un morter amb maça poseu les dues dents d’all i la sal. Comenceu a aixafar-ho. Com que hi heu posat sal, els alls no saltaran cap amunt.

Un cop ben aixafats, aboqueu-hi els dos rovells d’ou i remeneu-ho amb la maça. Mentre ho aneu fent, aneu-hi abocant l’oli d’oliva verge extra. No pareu de remenar-ho en el mateix sentit com heu començat.

Quan creieu que la textura és consistent, comproveu-ho amb una cullera. Reserveu-ho.

Poseu dues pomes al forn durant 15 minuts a 200 ºC. Quan estiguin cuites, talleu-les a trossos i col·loqueu-los dins del morter. Ara heu d’aixafar-ho tot de nou amb la maça, perquè la poma ha de quedar dissolta dins de l’allioli. Com que la poma cuita aporta cremositat a l’allioli, poseu-hi un rajolí d’oli d’oliva més, i barregeu-ho de nou.

Ja estarà llest l’allioli de poma. Bon profit!


Notes

· Si l’allioli es talla, és a dir, no queda lligat, podeu posar-hi unes gotes d’aigua tèbia. I després continueu amb el procés remenant-lo.

· Si voleu fer allioli de remolatxa, el procés és el mateix. Feu servir una única remolatxa, i la coeu al vapor. Quan l’allioli ja està fet, hi poseu trossos de remolatxa cuita i l’aixafeu amb el morter perquè hi quedi tot lligat.

· També podeu preparar allioli de safrà, col·locant-hi fils de la planta quan l’allioli està bo i fet. Amb els fils de safrà a dins, remeneu-ho tot amb la maça i ja tindreu una nova varietat.