Per llepar-se'n els dits
Receptes 28/05/2023

Les 5 receptes que més us agraden

Les llenties, les amanides, les truites i els guisats són les elaboracions més consultades de la secció de receptes del Mengem

2 min
Truita amb fulles verdes d'enciam, la proposta del cuiner Joan Roca

Les amanides, els llegums, les truites i els guisats són algunes de les receptes més llegides i consultades de l'Ara Mengem. Cuinades amb ingredients de proximitat, moltes s'elaboren en menys de mitja hora, però d'altres requereixen una cuina lenta, de bones hores de rellotge. I és que el receptari català demana temps, perquè sovint comencem amb un sofregit i acabem amb una picada, i enmig hi ha una simfonia de passos que no es poden fer tots de cop. Sigui com sigui, us revelem quines són les cinc receptes que més us agraden i que esperem que us hagin fet gaudir de la bona taula.

1.
Amanida de llenties amb albergínia escalivada

Llegiu els detalls de la recepta en l'enllaç següent.

Amanida de llegums amb albergínia escalivada

Per preparar-la, per a quatre persones, compteu amb cent grams de llenties per persona, dues albergínies, tomàquets cherry, quatre ous durs (un per persona) i tenir preparats els condiments per amanir-la: coriandre o alfàbrega frescos, oli d'oliva verge extra i un pensament de sal. Una amanida ideal per tenir-la preparada d'un dia per l'altre i també per fer-la i menjar-la al moment.

2.
La truita d'enciam del cuiner Joan Roca

Llegiu com preparar la recepta en l'enllaç següent.

La truita d'enciam, tal com la proposa el cuiner Joan Roca

Amb les fulles més verdes dels enciams, les exteriors, el cuiner del Celler de Can Roca, Joan Roca, explica com preparar pas a pas la truita i suggereix menjar-la tant per dinar com per sopar i acompanyada amb unes llesques de pa, sucades amb tomàquet i oli d'oliva verge extra.

3.
Sípia a la bruta, segons el cuiner Fermí Puig

Llegiu com proposa cuinar-la en l'enllaç següent.

Sípia a la bruta, cuinada pel xef Fermí Puig

El cuiner Fermí Puig, del restaurant homònim de Barcelona, revela que la recepta rep el qualificatiu "a la bruta" per la manera grollera amb què es talla la ceba, ingredient del plat. Una altra de les curiositats de l'elaboració és que proposa fer servir la melsa de la sípia.

4.
Amanida de patata amb tonyina o bonítol confitats

Llegiu com fer-la a casa en aquest enllaç.

L'amanida de patata, combinada amb peix i vegetals

El cuiner Albert Marimon, del restaurant La Cava de Tàrrega, explica que aquesta recepta la feien a casa seva d'un dia per l'altre. La desaven a la nevera i l'endemà d'haver-la preparat era més bona. Sempre la feien amb les patates noves, collides de l'hort familiar.

5.
Sarsuela de peix i marisc, segons Carme Ruscalleda

Podeu mirar el vídeo en què s'expliquen els detalls en aquest enllaç.

La sarsuela de peix i marisc, de la cuinera Carme Ruscalleda

És un element clau de la cuina catalana, la unió d'ingredients diferents que han de quedar abrigats per una salsa curta, que mai no ha de ser caldosa, segons explica la cuinera de Sant Pol de Mar, Carme Ruscalleda. Atenció a l'estimada picada de pescador que la cuinera revela com fer, un dels grans trucs de la recepta.

stats