Per embrutar-se els dits
Mengem 09/02/2023

On podem anar a fer una calçotada? Us proposem 10 llocs

És l'època en què les colles d'amics busquen un lloc per embrutar-se les mans i lluir el pitet. Us hi ajudem

4 min
Calçots a punt per posar a foc

Per fer una bona calçotada necessites una bona colla d'amics, no tenir pressa, portar roba que no t'estimes gaire i no tenir por d'embrutar-te les mans. Amb aquestes premisses, us recomanem llocs per anar a gaudir d'aquesta ceba allargada que és depurativa, antioxidant i rica en fibra, vitamines i minerals essencials per a l’organisme.

Comencem, evidentment, per la terra dels calçots:

L'Esportell del Bou

Picamoixons, Valls

Al bell mig de Picamoixons, al costat de l'església, hi trobem L'Esportell del Bou. És un restaurant rústic i ampli que fa un menú de calçotada amb tot el que ha de tenir: menjar il·limitat i temps il·limitat, perquè no fan torns. El menú consta d'aperitiu, calçots, salsa, llonganissa, botifarra negra, mongetes, carxofa, patata al caliu, xai... I la seva taronja i crema. Val 43 euros amb pa, begudes i cafè inclòs. En fan una versió infantil per 32.

Les Espelmes

Coll de Lilla, Valls

Fa molts anys aquest restaurant es deia el Mirador de l’Alt Camp. Com que no tenien electricitat, s'havien d'il·luminar amb espelmes. D'aquí ve el nom actual i d'aquí ve, també, que siguin uns cracs en l'art de la brasa. El menú de calçotada val 46 euros i té tot el que ha de tenir com a bon menú tradicional. Si hi reserveu taula, com que era un mirador, les vistes són espectaculars. Demaneu taula prop de la finestra i poseu-vos la medalla d'experts davant la resta de comensals.

Casa Fèlix

Valls

Fa més de cinquanta anys que fan calçotades i, esclar, hi tenen la mà trencada. Segueixen l'esquema de menú tradicional, per 44 euros per persona. I ofereixen la versió infantil (fins a 12 anys) per 20. Un dels avantatges és que és també l'Hotel Fèlix. Ideal, doncs, si sou dels que després del tiberi voleu fer una bona becaina.

Masia del Pla

El Pla de Santa Maria

En aquest restaurant defensen que fan les calçotades "com les fan les famílies a l'Alt Camp". Val 42 euros i et pots endur el pitet de record, que fa il·lusió. Tenen la versió vegetariana (39 euros), un factor cada vegada més a tenir en compte. I si els ho demaneu prèviament, us poden fer un tast de vermuts precalçotada. Si sou més de 30 fan descompte i també disposen de menú infantil. Fantàstica terrassa per acabar fent-hi el cafè si el dia acompanya.

Restaurant Masia Can Feliu

Rubí

Malgrat que ens hem allunyat de Valls, aquesta preciosa masia de Rubí segueix escrupolosament el ritual de la calçotada. El menú per a adults val 42 euros i el de criatures 14,50. La cosa destacable d'aquesta fantàstica masia és que té dos grans espais: la terrassa i el menjador. Així que si sabeu que farà bon dia, podeu reservar la taula a fora i gaudir del fantàstic sol d'hivern mentre van arribant les teules.

Can Rectoret

Santa Perpètua de Mogoda

Aquest restaurant situat en una masia del segle XVI té l'honor de sortir esmentat a la preciosa cançó de Pau Alabajos Inventaris. A Can Rectoret saben que potser no tothom pot entomar un àpat d'aquesta envergadura, així que fan calçotada completa (41 euros) i calçotada senzilla (35 euros). A la completa hi ha ració il·limitada de calçots i graellada de carn. A la senzilla, una ració de calçots i carn a escollir. Disposen d'una terrassa molt agradable. Al cap de setmana hi ha molt de moviment i cal ser respectuosos amb els torns.

Restaurant Castanyers

Sant Fost de Campsentelles

Aquest establiment és un lloc senzill que fan menú entre setmana i carta el cap de setmana. No tenen un menú encotillat de calçotada, senzillament són especialistes en brasa i calçots, i les carxofes són les estrelles d'aquesta època de l'any. Estovalles de quadres, plats de terrissa a la paret i moltes famílies sol ser la tònica habitual del lloc, que té unes bones vistes. Abans d'entrar al menjador trobareu la graella roent a l'entrada, sempre fascinant de veure. Com que no hi ha menú, sol sortir més econòmic.

Belbo Terrenal (Hotel Me Barcelona)

Barcelona

Els calçots, il·limitats, també es mengen als hotels de cinc estrelles. I amb excel·lència. Ho demostra Belbo Terrenal, situat a la primera planta de l'Hotel Me Barcelona, al carrer Casp. Cada dissabte i diumenge, a la terrassa, ampla i lluminosa, les graelles couen els calçots, la carn (costelles i botifarres), les carxofes i les mongetes de Santa Pau, que es poden menjar juntament amb allioli d'all cuit. Els calçots, tants com se'n vulguin, s'acompanyen amb la salsa romesco, pa torrat i tomàquet de sucar. Per postres, crema amb carquinyolis. I, per beure, vi en porró, copa de cava i aigua. El preu de tot plegat és de 41 €, incloent-hi beguda. La millor cosa de l'experiència: la qualitat dels calçots menjats a tocar del passeig de Gràcia.

Can Cortada

Barcelona

Can Cortada és una masia que fa caure d'esquena per la bellesa. És patrimoni artístic i una bona opció si teniu visites i ganes de calçotada, però no teniu la possibilitat de sortir de Barcelona. El seu menú de calçotada val 43 euros per persona i inclou 20 calçots per cap, graellada de carn i crema. A banda de begudes, pa, cafès, infusions... És important tenir present que quan es fa la reserva s'ha de dir que es vol fer el menú de calçotada. N'ofereixen també una versió vegana i vegetariana.

El Disbarat

Barcelona

Si el que es vol és fer un menú de calçotada més econòmic a Barcelona, l'opció és El Disbarat, al barri de Gràcia. Ofereixen un menú per 30,5 euros que inclou 15 calçots per persona, un segon, postres i beguda. Els segons van amb fesols amb cansalada, patata i carxofa. Tenen opcions vegetarianes. El menú és força complet i a un preu molt competitiu. És imprescindible anar-hi amb la reserva feta.

stats