Ni un dia a casa
Restaurants 04/10/2020

Un racó de la calma a la Cerdanya

Ivan Díez / Carles Domènech / Adrià Albets
3 min
L’Anna i el Jaume volen que els clients se sentin a Cal Felipet com a casa.

“Fer d’actriu m’agrada molt, és la meva feina des de fa més de quaranta anys, però aquí entre muntanyes he trobat el meu racó de la calma. Aquí respiro i em relaxo”, ens diu l’Anna mentre dedica una dolça mirada al Jaume, el seu marit. Anna Azcona ha acabat fa pocs dies la gravació de la seva última pel·lícula a Terol, García y García, amb Pepe Viyuela, José Mota i Jordi Sànchez. “Ens ho hem passat de conya, serà un tros de pel·lícula, riureu com mai”. Però l’Anna té una faceta desconeguda per a molta gent. Amb el seu marit, el Jaume, fa anys que es dediquen a l’hosteleria. Des de fa tres anys dirigeixen Cal Felipet, un petit hotel-restaurant a Olopte, a la Cerdanya, però abans, el 2010, havien tingut èxit amb El Padrí, una vermuteria de tapes, platets i copes a Cadaqués.

“Acabàvem a les cinc de la matinada i no era vida. En Jaume i jo ens fem grans i feia anys que teníem el somni d’obrir un hotelet com aquest i fugir del soroll de la nit. Poques habitacions i pocs comensals, que la gent es relaxi”.

La filosofia de l’Anna i el Jaume és clara, volen que et sentis com a casa, amb un tracte pròxim amb el client. “Però sense fer-nos pesats. Volem que els clients descansin, per això només trobaràs racons còmplices per desconnectar. Aquí no trobaràs una televisió amb el Barça posat”.

Aconsegueixen portar aquesta idea fins al final. La tranquil·litat i el silenci són una constant durant tot el dinar que, fins i tot, ens obliga a nosaltres tres a parlar xiuxiuejant. Mai ens ho hauríem imaginat.

“La cuina, ja ho veureu, típica d’aquí amb plats contundents però cuinada amb amor”, ens diu el Jaume mentre ens obsequia amb un entrant de seitó, olives i pa amb tomàquet. Ens deixem portar per la parella, que de primer ens recomana tant sí com no el trinxat de la Cerdanya amb rosta i botifarra negra. Afegim a la comanda els raviolis de tòfona negra amb cobertura de parmesà i rovell d’ou, i el caldo, extraordinari, de muntanya amb pasta farcida de carn rostida.

De segon, i com a bon restaurant de la Cerdanya, la carta ens ofereix carn de qualitat. Per això el Carles opta pel filet de vedella amb encenalls de foie, l’Adrià cau en la temptació de l’steak tartar i l’Ivan busca atipar-se amb el fricandó de Bruna amb carreroles i grapat de trumfes. Tot això regat amb un Formiga de vellut, un garnatxa negre del Priorat.

Les postres i els cafès els fem en una petita terrassa, el refugi dels cuiners després del servei, amb qui compartim unes vistes privilegiades de la Cerdanya.

Els membres del restaurant només tenen paraules d’elogi per a l’Anna i el Jaume, perquè són entranyables i es fan estimar. Són parella de tota la vida i es nota que no poden viure l’un sense l’altre.

Per això, quan ella ens explica que ja prepara un altre cop la maleta per baixar a Barcelona, ja que estrena Galatea al febrer al Teatre Nacional de Catalunya, el Jaume ja se la mira amb nostàlgia. Entre assajos i funcions seran uns mesos sense ella. Sap que haurà cuidar el seu racó de la calma.

Cal Felipet

Carrer Pedres, 2, Olopte (Cerdanya)

Carta: cuina típica de la Cerdanya

'Must’: filet de vedella amb encenalls de foie

Vi: carta curta però amb vins molt ben escollits

Servei: molt pròxim i informal

Local: petit i amb les millors vistes de la comarca

Preu final per persona: 40 €

stats