T.GILBERT / A.OM / J.CASTELLANO

Batut verd amb fruita

Batut Verd Zoom

Carla Zaplana és dietista nutricionista i 'coach' de salut. Acaba de publicar el llibre 'Batuts verds. Smoothies, sucs verds, llets vegetals i receptes amb polpa' (Cossetània Edicions). Aposta per una alimentació natural, amb el mínim de processats i molt abundant en productes d'origen vegetal. El seu primer llibre, 'Sucs verds', és un 'long-seller', èxit de vendes al món durant dos anys seguits.

Per a un got de 500 ml

1 plàtan
4 maduixes
1 branca d'api
1/3 de cogombre
1 grapat espinacs
250 ml d'aigua de coco

Netegeu les fulles dels espinacs, la branca d'api, el cogombre i les
maduixes.
Comenceu tallant els espinacs, i retireu-ne les tiges. Després, les
fulles de l'api.
Talleu la part del cogombre que necessitem. No cal retirar-ne la pell
si és ecològic.
Col·loqueu-ho dins del vas de la batedora, i aboqueu-hi 250 ml
d'aigua de coco.
Ara ja ho podeu batre.
Un cop batut, afegiu-hi les maduixes senceres, amb les fulles
incloses, i el plàtan a trossos. Torneu-ho a batre.
Aboqueu-ho en un got, decoreu-ho amb unes maduixes per sobre, i ja tindreu el batut.

Si us el voleu prendre l'endemà d'haver-lo preparat, és important
seguir aquests consells perquè no s'oxidi:

·Aboqueu-lo en un pot hermètic opac i tanqueu bé el recipient. Si no teniu
cap pot opac, tapeu-lo amb paper metàl·lic.
·Deseu-lo a la nevera
·Un altre consell perquè es mantingui bé és posar-hi unes gotes de
llimona a dins, però si no, els consells més importants són que
el pot sigui opac, que es tanqui hermèticament i que el deseu a la
nevera.

El màxim de dies que pot ser a la nevera són dos.