El rei de les croquetes obrirà una hamburgueseria i una gelateria a Vic
Nandu Jubany també inaugurarà els espais gastronòmics de l'Hotel Miramar de Barcelona
Tres nous projectes. I encara n'hi haurà més els pròxims mesos. Amb aquesta embranzida treballa el cuiner Nandu Jubany, un dels més actius del país, i potser dels que paguen més nòmines entre tots els establiments que dirigeix, tant al Principat com a Formentera. A l'Hotel Miramar de Barcelona, el segell Nandu Jubany es trobarà als espais gastronòmics: no als restaurants, sinó als altres espais de l'hotel on també es pot menjar i beure. Aquesta iniciativa la inaugurarà la setmana vinent, després d'uns mesos de feina, i es convertirà en el segon hotel en què el cuiner de Calldetenes té espais assessorats. El primer de Barcelona va ser l'Hotel Majestic, de la família Soldevila, al passeig de Gràcia.
Per continuar, en un dels xamfrans més preuats de la plaça Major de Vic, davant de les carnisseries Solà i Can Vilada, el cuiner obrirà la seva primera hamburgueseria, que serà el punt de partida de moltes altres que imagina obertes per Catalunya. De fet, en el pròxim Tast a la Rambla, el festival gastronòmic que comença dijous, 8 de maig, a la plaça Catalunya, el xef ja tindrà les hamburgueses a la venda, perquè el projecte també l'ha pensat en format ambulant, és a dir amb food truck. Les hamburgueseries portaran el nom de Vacanal, en un joc de paraules amb vaca i bacanal (en el sentit de festival), i la idea amb què treballa és que tant s'hi pugui menjar hamburgueses de vedella provinent de les vaques de ramaderia pròpia que té a les Guilleries, com d'altres animals, porc i pollastre. Al costat de la Vacanal, hi haurà la Vacanal dolça, una gelateria amb què pretén que el comensal pugui fer un àpat sencer demanant en una banda i a l'altra, tot assegut en una de les taules de la terrassa, que serà compartida entre els dos locals. Els dos nous establiments de la plaça Major de Vic, que en els últims anys cal dir que ha perdut personalitat i s'hi han instal·lat franquícies que es poden trobar a tot arreu, el cuiner Nandu Jubany treballa per obrir-lo el mes de juny, tal com ha anunciat el diari de Vic el 9 Nou.
Aquest hivern passat, Nandu Jubany va estrenar un espai nou a Andorra, de nom Piolet, situat a les pistes d'esquí de Grau Roig, i que permet tant als esquiadors com als que no esquien agafar forces menjant escudelles o pizzes, com les que elabora a la seva pizzeria de Formentera, situada davant del port. Jubany és un lluitador incansable, que ha aconseguit que preparacions tan estimades com les croquetes arribin a tot arreu del país i també del món. Amb un obrador situat a la població de Taradell, les seves croquetes es venen al Regne Unit i també als Estats Units, tot i que en aquests països són diferents respecte de les de Catalunya, perquè són de paella i xoriço.