Festival gastronòmic

Tapes d'autor, vi català i pastisseria creativa al rovell de l'ou de Barcelona

Arriba la novena edició del Tast a la Rambla que aquest any s'instal·la a la plaça Catalunya

Esferes Cruixents  del Pepa Tomate.
08/06/2023
3 min

BarcelonaJa és un esdeveniment consolidat. El Tast a la Rambla arriba a la novena edició amb una novetat (temporal) i interessant: enguany es farà a la plaça Catalunya, "al rovell de l'ou", diuen. El motiu del canvi no és altre que les obres que hi ha a la part baixa de la Rambla, on tradicionalment s'instal·lava aquest festival gastronòmic que treu el bo i millor a peu de carrer. Per qui no conegui la trobada ni sàpiga com funciona, anem a pams.

Què

El Tast a la Rambla són quatre dies per endrapar de valent, tastar vins catalans, descobrir nous restaurants i participar de les activitats d'accés lliure i gratuïtes que s'hi ofereixen. L'organitza l'Associació d'Amics, Veïns i Comerciants de la Rambla i el Grup GSR. Hi participen 30 restaurants i sis pastisseries i té com a objectiu recuperar la Rambla com a espai de lleure per a tots els públics.

Quan

De dijous 8 a diumenge 11 de juny. De 12 a 22 h.

Com funciona

En els diferents punts de venda es podran comprar els tokens, cada un dels quals tindrà el preu d'1 euro. Les tapes tindran un preu de cinc tokens, per tant, 5 euros. A més, hi haurà les zones de begudes –amb cerveses, vins i vermut–, espais amb taules altes per menjar amb tranquil·litat i dues instal·lacions amb showcooking per a les demostracions de les activitats.

Els restaurants participants i què ofereixen

Família Nuri David Noguera / Arròs de secret i bolets amb maionesa de kimtxi i llima

Casa Xica Raquel Blasco & Marc Santamaría / Arròs fregit amb porc a la cantonesa i kimtxi

Restaurant Moka Marc López / Botifarra del Perol amb cremós de mongetes blanques

Restaurant Informal Alejandro Loaiza / Brioix amb mantega fumada, salmó, mango, curri verd i cotnes de ‘Ral d’Avinyó’

Restaurant Telefèric Aziza el Bachiri / Brioix de tàrtar de tonyina marinada, guacamole i maionesa de llima, xipotle i ceba cruixent

Mirch - Indian Garito Ivan Surinder / Brioix de xai de Madràs, salsa de iogurt amb menta i cogombre envinagrat

Casa de Vivi - Fauna Jordi Delfa / Bunyols de bacallà amb llima i mel 

Don Giovanni Manuel Valverde / Burrata caramelitzada fumada

Nectari Restaurant Jordi Esteve / Caneló de salmó salvatge d’Alaska amb guacamole

Cannolo del CentOnze.

CentOnze Devis Vici / Cannolo Mediterrani [Canya mediterrània]

Cecconi’s Andrea de Benedicti / Cavatelli a la Norcina i tòfona negra

Cerveseria Canaletes Adrián Vega / Costella ibèrica amb salsa BBQ catalana

Casa Amalia 1950 Oriol Samitier / Croqueta de pernil ibèric de gla DOP Los Pedroches

Restaurant La Pau Xavier del Amor / Donnutburguesa

The Fish & Chips Shop Magid & Mani Alam / Entrepà de gambes a l’allet amb pa de Pa de Kilo suau i allioli

Foodlona Miquel Antoja / Entrepà de calamars a l’andalusa amb fulles fresques i maionesa cítrica

Tapas 24 Carles Abellan /Amanida russa

Bodega Amposta Txema Martínez / Entrepà de botifarra, pa amb tomàquet i allioli

Pepa Tomate Josep Carbonell / Esferes cruixents de tàrtar de salmó i alvocat

Ceviche 103 Manuel Alvarado / Llet de tigre carretillera amb llardons de calamar

Gaig Barcelona Carles Gaig / Melós a la seva salsa i formatge del Cadí 

Babula Bar 1937 Alfredo Rodríguez Samaniego / Rotllet cruixent de vedella, beixamel sukiyaki, demi-glace umami i cruixent d’avellana amb cacau 

Dos Pebrots Takeshi Somekawa & Albert Raurich / Mollet casolà de por ibèric a l’orza

Taberna Kamikaze Enric Buendía & Aristides Ribalta / Udon Chilli Crab

Taco de lluç cruixent de la La Güerita Mexicana.

La Güerita Mexicana Almudena Olvera & Renato Guiomar /Taco de lluç cruixent amb maionesa de xipotle i xili morita, pico de gallo i un toc de llima 

Compartir Barcelona Oriol Castro & Eduard Xatruch & Mateu Casañas & Nil Dulcet / Ou de pollet amb escuma de patata i oli de tòfona negra

Piel de Gallina Naikol Andrés Román / Pollastre cruixent de Seül

Hotel Almanac Rest. Virens Rodrigo de la Calle / Pollastre rostit a la llenya amb salsa huacatay  

Xuba Tacos Antonio Sáez / Taco de ‘cochinita pibil’

Bar Alegria Tomás Abellan / Truita trufada del Bar Alegria

Truita trufada del Bar Alegria.

Les pastisseries participants i què ofereixen

Escola Espaisucre Jordi Butrón / Xocolata 70%, menta, llimona i gerds

L'Atelier Escola i Pastisseria Eric Ortuño & Ximena Pastor / Cornet de gelat Reus

Mervier Canal Lluís Estrada Canal / LemonPie

LemonPie de Mervier Canal.

Sant Croi by Albert Roca Albert Roca / Fem una cervesa? Gelat de Voll Damm, préssec saltejat, caramel salat, avellana i escuma de te blanc

Pastisseria Escribà Christian Escribà / Sablé de mantega i cremós de xocolata banyada amb xocolata 70% cacau 

Oriol Balaguer Oriol Balaguer / Exòtica 'mousse' de xocolata cruixent i sorbet exòtic

stats