Tapes d'autor, vi català i pastisseria creativa al rovell de l'ou de Barcelona
Arriba la novena edició del Tast a la Rambla que aquest any s'instal·la a la plaça Catalunya
BarcelonaJa és un esdeveniment consolidat. El Tast a la Rambla arriba a la novena edició amb una novetat (temporal) i interessant: enguany es farà a la plaça Catalunya, "al rovell de l'ou", diuen. El motiu del canvi no és altre que les obres que hi ha a la part baixa de la Rambla, on tradicionalment s'instal·lava aquest festival gastronòmic que treu el bo i millor a peu de carrer. Per qui no conegui la trobada ni sàpiga com funciona, anem a pams.
Què
El Tast a la Rambla són quatre dies per endrapar de valent, tastar vins catalans, descobrir nous restaurants i participar de les activitats d'accés lliure i gratuïtes que s'hi ofereixen. L'organitza l'Associació d'Amics, Veïns i Comerciants de la Rambla i el Grup GSR. Hi participen 30 restaurants i sis pastisseries i té com a objectiu recuperar la Rambla com a espai de lleure per a tots els públics.
Quan
De dijous 8 a diumenge 11 de juny. De 12 a 22 h.
Com funciona
En els diferents punts de venda es podran comprar els tokens, cada un dels quals tindrà el preu d'1 euro. Les tapes tindran un preu de cinc tokens, per tant, 5 euros. A més, hi haurà les zones de begudes –amb cerveses, vins i vermut–, espais amb taules altes per menjar amb tranquil·litat i dues instal·lacions amb showcooking per a les demostracions de les activitats.
Els restaurants participants i què ofereixen
Família Nuri David Noguera / Arròs de secret i bolets amb maionesa de kimtxi i llima
Casa Xica Raquel Blasco & Marc Santamaría / Arròs fregit amb porc a la cantonesa i kimtxi
Restaurant Moka Marc López / Botifarra del Perol amb cremós de mongetes blanques
Restaurant Informal Alejandro Loaiza / Brioix amb mantega fumada, salmó, mango, curri verd i cotnes de ‘Ral d’Avinyó’
Restaurant Telefèric Aziza el Bachiri / Brioix de tàrtar de tonyina marinada, guacamole i maionesa de llima, xipotle i ceba cruixent
Mirch - Indian Garito Ivan Surinder / Brioix de xai de Madràs, salsa de iogurt amb menta i cogombre envinagrat
Casa de Vivi - Fauna Jordi Delfa / Bunyols de bacallà amb llima i mel
Don Giovanni Manuel Valverde / Burrata caramelitzada fumada
Nectari Restaurant Jordi Esteve / Caneló de salmó salvatge d’Alaska amb guacamole
CentOnze Devis Vici / Cannolo Mediterrani [Canya mediterrània]
Cecconi’s Andrea de Benedicti / Cavatelli a la Norcina i tòfona negra
Cerveseria Canaletes Adrián Vega / Costella ibèrica amb salsa BBQ catalana
Casa Amalia 1950 Oriol Samitier / Croqueta de pernil ibèric de gla DOP Los Pedroches
Restaurant La Pau Xavier del Amor / Donnutburguesa
The Fish & Chips Shop Magid & Mani Alam / Entrepà de gambes a l’allet amb pa de Pa de Kilo suau i allioli
Foodlona Miquel Antoja / Entrepà de calamars a l’andalusa amb fulles fresques i maionesa cítrica
Tapas 24 Carles Abellan /Amanida russa
Bodega Amposta Txema Martínez / Entrepà de botifarra, pa amb tomàquet i allioli
Pepa Tomate Josep Carbonell / Esferes cruixents de tàrtar de salmó i alvocat
Ceviche 103 Manuel Alvarado / Llet de tigre carretillera amb llardons de calamar
Gaig Barcelona Carles Gaig / Melós a la seva salsa i formatge del Cadí
Babula Bar 1937 Alfredo Rodríguez Samaniego / Rotllet cruixent de vedella, beixamel sukiyaki, demi-glace umami i cruixent d’avellana amb cacau
Dos Pebrots Takeshi Somekawa & Albert Raurich / Mollet casolà de por ibèric a l’orza
Taberna Kamikaze Enric Buendía & Aristides Ribalta / Udon Chilli Crab
La Güerita Mexicana Almudena Olvera & Renato Guiomar /Taco de lluç cruixent amb maionesa de xipotle i xili morita, pico de gallo i un toc de llima
Compartir Barcelona Oriol Castro & Eduard Xatruch & Mateu Casañas & Nil Dulcet / Ou de pollet amb escuma de patata i oli de tòfona negra
Piel de Gallina Naikol Andrés Román / Pollastre cruixent de Seül
Hotel Almanac Rest. Virens Rodrigo de la Calle / Pollastre rostit a la llenya amb salsa huacatay
Xuba Tacos Antonio Sáez / Taco de ‘cochinita pibil’
Bar Alegria Tomás Abellan / Truita trufada del Bar Alegria
Les pastisseries participants i què ofereixen
Escola Espaisucre Jordi Butrón / Xocolata 70%, menta, llimona i gerds
L'Atelier Escola i Pastisseria Eric Ortuño & Ximena Pastor / Cornet de gelat Reus
Mervier Canal Lluís Estrada Canal / LemonPie
Sant Croi by Albert Roca Albert Roca / Fem una cervesa? Gelat de Voll Damm, préssec saltejat, caramel salat, avellana i escuma de te blanc
Pastisseria Escribà Christian Escribà / Sablé de mantega i cremós de xocolata banyada amb xocolata 70% cacau
Oriol Balaguer Oriol Balaguer / Exòtica 'mousse' de xocolata cruixent i sorbet exòtic