Solidaritat
Xefs 21/06/2022

Ametller Origen posa en marxa el projecte Cuina Solidària per recaptar fons per a l’esclerosi lateral amiòtrofica (ELA)

Els cuiners Nandu Jubany, Carme Ruscalleda, Ada Parellada, Albert Adrià i Joan Roca hi donen suport amb plats que es posaran a la venda

2 min
El projecte "Cuina Solidària" unirà cuiners i esportistes amb l'objectiu de preparar junts un plat, que es vendrà a Ametller Origen

Amb l’objectiu de visibilitzar malalties minoritàries com l’esclerosi lateral amiotròfica (ELA), Ametller Origen ha posat en marxa el projecte Cuina Solidària, que consistirà en la col·laboració entre un cuiner i un esportista de renom. El cuiner elabora la recepta preferida de l’esportista, i el plat es posa a la venda a l’espai anomenat Mercat d’Autors dels supermercats Ametller Origen, que es va inaugurar durant la pandèmia i que s’ha convertit en referència gurmet per plats tan suggeridors com les croquetes i el pollastre de Nandu Jubany.

Les croquetes de xocolata, de Nandu Jubany

Llegiu l'article aquí

El cuiner de Calldetenes va crear croquetes per ajudar a millorar l’àrea d’hospitalització d’oncologia i hematologia pediàtriques de l’Hospital Vall d’Hebron de Barcelona

En aquest sentit, el xef del restaurant de Calldetenes dona suport a la iniciativa, com també els cuiners Albert Adrià, Ada Parellada, Joan Roca i Carme Ruscalleda. Entre els esportistes hi ha Aitana Bonmatí, Ona Carbonell, Àlex Corretja, Alexia Putellas i Juan Carlos Unzué. Justament, l’exfutbolista i exentrenador navarrès, afectat per l'ELA, ha explicat com la idea va néixer arran de la conversa amb un amic, que li va comentar que el cofundador d’Ametller Origen, Josep Ametller, volia donar un cop de mà a la investigació de la malaltia. “Ens vam reunir per veure què podríem fer plegats i a partir d’aquí vam donar forma a aquest projecte que no hauria estat possible sense la col·laboració de tots aquests xefs i esportistes”, va dir Unzué.

Cuina per l'ELA

El primer plat de Cuina Solidària és el preferit de l’exfutbolista Unzué, uns pebrots del piquillo amb brandada de bacallà que ha cuinat Nandu Jubany: “És un plat perfecte, perquè no hi ha millor manera de combinar Navarra, amb els pebrots, i la brandada de Catalunya”.

El 100% dels beneficis de cada plat es destinaran a la Fundació Catalana d’Esclerosi Lateral Amiotròfica Miquel Valls Barcelona, que treballa per contribuir a la millora de la qualitat de vida dels pacients i els seus familiars.

On trobar els plats preferits dels esportistes?

A les botigues físiques d’Ametller Origen i a la seva botiga en línia (www.ametllerorigen.com).

stats