Vins i caves 02/12/2020

Mor l'elaborador de vins escumosos Pere Llopart Vilarós, president refundador del celler Llopart

El diari ARA el va entrevistar l'agost passat

Trinitat Gilbert Martínez
1 min
Mor l'elaborador d'escumosos Pere Llopart Vilarós, president refundador del celler Llopart

El president refundador del Celler Llopart, Pere Llopart i Vilarós (91 anys), va morir aquest dimarts 1 de desembre. Home actiu i de memòria prodigiosa, recordava amb detall la història dels escumosos Llopart, adscrits a Corpinnat. De fet, durant la verema, va visitar diàriament les vinyes, perquè estava amoïnat pel míldiu, que preveia que li hauria afectat una part important de la collita.

Entre les mostres de dol, Toni de la Rosa, de Torelló Viticultors, ha explicat que era "un treballador incansable, que va lluitar sempre perquè els escumosos s'associïn al prestigi". De fet, a Corpinnat, "fa dues setmanes li vam demanar un vídeo –afegeix De la Rosa– amb què el volem recordar".

Corpinnat s'ha afegit al dol de la família Llopart amb un vídeo que havia fet a l'enòleg Pere Llopart

Entre les referències més destacades del Celler Llopart hi ha els vins escumosos que a ell li agradaven més, concretament el Brut Nature Leopardi, fet amb xarel·lo, macabeu i parellada, i amb una criança de 82 mesos. Quan Llopart feia de guia pel celler, ell mateix indicava com es feia el remenat manual de les ampolles als pupitres.

stats