Comença el Cavatast

“Jo, de jove, no bevia cava ni tampoc llegia William Shakespeare, perquè ho vaig començar a fer quan tenia criteri”

L’escriptora Empar Moliner inaugura el Cavatast amb un pregó en què confessa el seu optimisme per al futur de l’acceptació de les bombolles entre generacions

2 min
L'escriptora Empar Moliner ha estat la pregonera del Cavatast 2023. A la foto, amb la regidora de Comerç, Eva Cruces, i l'alcalde de Sant Sadurní, Pere Vernet

Sant Sadurní d’AnoiaL’escriptora i col·laboradora del diari ARA Empar Moliner ha inaugurat la vint-i-setena mostra de caves i gastronomia de Sant Sadurní d’Anoia amb un pregó en què ha assegurat que “la gent que beu cava és més guapa perquè es mira als ulls”. El pregó ha tingut lloc a Sant Sadurní d’Anoia, concretament a La Fassina, centre d’interpretació del cava, que acull l’Oficina de Turisme i el Cava Centre. 

L'escriptora Empar Moliner ha confessat que de jove no bevia cava com fan molts joves actuals

Minuts abans de les 18 h de la tarda, als carrers del voltant del carrer de l’Hospital, on es troba La Fassina, corrues de gent vestida de vint-i-un botons demostraven que aquesta tarda hi havia festa grossa. El Cavatast arriba puntual el primer cap de setmana d’octubre, i torna a repetir ubicació al Parc de Lluís Companys. Per segon any, l’Ajuntament hi posarà busos llançadora per traslladar els que vulguin menjar i beure des d’avui divendres fins diumenge, 8 d’octubre. 

Moliner explicava en el seu pregó que no coneixia la nova ubicació malgrat que molts altres anys sí que ha begut bombolles durant el Cavatast. “He vingut per respirar cava, per menjar a peu dret, per comprar la copa que després ens podem quedar, i que ens podem penjar en aquella senalla, que és molt bona idea, perquè després a casa també hi podem posar bagatel·les”, ha dit Moliner, que ha fet saber que tot el que estava explicant ho havia deixat per escrit per a l’article que l’endemà del pregó publicarà el diari ARA.  

Per continuar, Moliner ha confessat per què se sent optimista amb el futur del consum del cava. “Jo, de jove, no bevia cava ni tampoc llegia William Shakespeare, perquè ho vaig començar a fer quan tenia criteri –ha dit–. Els joves no demanen fricandó sinó pizza i hamburgueses, però un dia vindran a nosaltres; mentrestant el que hem de fer és que el fricandó sempre hi sigui, i també l’ampolla de cava a la nevera”. De fet, motius per beure bombolles sempre n’hi ha molts. "En bevem per esmorzar, per dinar, per berenar, per sopar, per celebrar que ens casem i que ens divorciem", ha comentat, i amb la frase aixecava els somriures dels convidats. 

Per acabar, després del seu pregó, de temps just i adequat, l’escriptora i totes les autoritats locals han sortit a l’espai obert de La Fassina, on les ampolles de cava s’obrien sense parar, s’omplien les copes, se sentia el soroll dels vidres trencats quan les copes queien a terra, i els assistents, entre els quals la plana major dels cavistes, comentaven la verema històrica per les altes temperatures que han tingut aquest any. Per sort, el Cavatast farà que ens reconciliem amb tot, bon beure i bon menjar.

stats