Família Torres i restaurant Blanc
Vins i caves 20/01/2023

Família Torres inaugura l’edició del Wine Dinner Series de l’Hotel Mandarin Barcelona

Els pròxims sopars tindran com a protagonistes els cellers Valduero, Perelada, Gramona, Louis Latour i Castell d’Encús, entre altres

3 min
El restaurant Blanc, dins l'Hotel Mandarín Barcelona

BarcelonaEls vins de Família Torres han estrenat el Wine Dinner Series de l’Hotel Mandarin Barcelona, és a dir els sopars que mariden la gastronomia del restaurant Blanc de l’hotel amb les referències cabdals de cellers insígnia. Les cites per als mesos vinents són el 8 de febrer, amb el celler Valduero; Perelada, el 15 de març, i Gramona, el 3 de maig, a les 20.30 h.

Per al sopar del restaurant Blanc, amb brou de bolets, Royal de foie i albergínia escalivada, col cuita i ous de truita, colomí, formatges i gelats de mandarina i cacau, els vins que el director general de Família Torres va triar van ser l’escumós Vardon Kennet 2015; Forcada 2018 (DO Penedès); Milmanda 2019 (DO Conca de Barberà), Mas La Plana 2013 (DO Penedès), Gran Muralles 2016 (DO Conca de Barberà) i el brandi Jaume I (per a les dues postres fredes).

L'ostra ibèrica, maridada amb Vardon Kennet Cuvée Esplendor 2015.

Sobre l’escumós, Miquel Torres va explicar que una de les preguntes que sovint li plantegen fa referència al nom. “Per què Vardon Kennet?”. I la resposta: “Vardon Kennet va ser un súbdit britànic, capità d’un vaixell, que va conèixer una vegada una pubilla catalana en una de les seves travessies, i es va establir al Penedès”. La tria de l’escumós, lligat amb la salinitat de l’ostra, va demostrar que les bombolles són una opció encertada per al marisc.

El royal de foie

Per continuar, el director general va recordar que actualment al capdavant del celler hi ha la cinquena generació, que compta amb ell i amb la seva germana Mireia Torres, que justament és qui va encapçalar el projecte que el celler tingués un escumós, concretament el Vardon Kennet, que compta amb 56 mesos d’envelliment en ampolla. I va subratllar que les novetats més immediates del celler són la producció d’oli d’oliva verge extra i de mel, produïdes tant al Penedès com al Priorat.

Per acabar, Miquel Torres va destacar el vi Forcada, produït amb varietats ancestrals. “Quan vam començar a posar anuncis als diaris locals en què demanaven a la pagesia si tenien cap varietat de raïm ancestral, prefil·loxèrica, no ens pensàvem que finalment podríem fer vins com el Forcada ni que, a més, serien els que poden suportar millor els reptes del canvi climàtic”. En aquest sentit, Torres va afirmar que actualment ja compten amb 64 varietats recuperades, les quals majoritàriament són de raïm negre, i sovint d’una població concreta, Querol. “Malgrat això, també hem recuperat varietats blanques, com la Forcada, que és àcida, molt semblant a les que es poden trobar a les parts més atlàntiques”. Els peus amb què s’empelten les varietats recuperades són americans, perquè, si no, la fil·loxera, encara existent, podria fer-les malbé. Encara avui. 

Propers sopars maridats del restaurant Blanc i el Moments amb cellers

  • Bodegas Valduero, al restaurant Blanc. 8 de febrer, 20.30 h
  •  Perelada, al Moments. 15 de març, 20.30 h
  •  Gramona, al Blanc. 3 de maig, 20.30 h
  •  Louis Latour, al Blanc. 7 de juny, 20.30 h
  • Castell d’Encús, al Blanc. 5 de juliol, 20.30 h
  • Marqués de Murrieta, al Blanc. 20 de setembre, 20.30 h
  • Mas Doix, al Blanc. 4 d'octubre, 20.30 h
  • Niepoort Vinhos, al Blanc. 8 de novembre, 20.30 h
  • Maison Ruinart, al restaurant Moments. 13 de desembre, 20.30 h
stats