Nutrició i salut 11/01/2019

Contra el fred, plats que escalfen. Les 10 receptes imprescindibles per menjar amb cullera

A punt de començar la setmana dels barbuts, el 15 de gener, us recomanem preparacions calentes

Trinitat Gilbert
2 min
Contra el fred, plats que escalfen. Les 10 receptes imprescindibles per menjar amb cullera

Sembla una llegenda però és una certesa: el mes de gener és un dels més freds de l'any.

Com que la setmana dels barbuts (considerada encara més freda dins del gener) està a punt a d'arribar, us proposem recuperar idees de plats d'hivern, molts per menjar amb cullera.

I recordeu que la setmana dels barbuts començarà el 15 de gener i acabarà el dia 22, perquè són els dies dels sants que porten barbes poblades. Sempre s'ha cregut que les portaven llargues perquè no gosaven tocar l'aigua per afaitar-les pel fred que feia.

1.

Els brous, les infusions, els tes calents, els estofats i les cremes de verdures són algunes de les propostes ideals.

2.

Dins de la nutrició hi ha dos corrents enfrontats sobre els aliments termogèncis, és a dir, els que ajuden a apujar la temperatura corporal. Si bé hi ha un sector que assegura que la ciència no ho ha demostrat, n'hi ha un altre que sosté que sí, que hi ha ingredients freds i calents.

3.

Les sopes són els plats estrella a l'hivern. N'hi ha de tantes varietats com cultures. Com es poden fer a casa? I quines són les més senzilles i gustoses?

4.

Com es preparen les mongetes vermelles amb guarnició a l'estil basc? El cuiner Txemi Andrés Alonso ho explica amb tots els ets i uts.

5.

Les cebes són ideals per protagonitzar cremes. I si es completen amb ou i pernil, encara millor.

6.

Un altre plat per menjar amb cullera, amb carbassa, que hi aportarà el color taronja, al plat, i també amb musclos i fonoll.

7.

Ara que és temps de carxofes, si les cuineu amb crema juntament amb api rave, en traureu el màxim sabor.

8.

La xirivia passa desapercebuda, però és una arrel nutritiva, que sempre va al brou, però que també pot convertir-se en l'ingredient principal en un hummus d'hivern.

9.

Els moniatos també són d'hivern. El tubercle es pot cuinar per menjar amb cullera juntament amb gingebre.

10.

Una crep calenta, farcida de verdures, a l'estil vietnamita, es converteix tant en un primer plat com en un segon d'un àpat d'hivern. Com es prepara?

stats