Un nou premi per al Disfrutar Barcelona
Restaurants 12/09/2023

Els tres cuiners del restaurant Disfrutar reben el premi de l'Academia Nacional de Gastronomía

És la primera vegada que l'entitat reconeix tres cuiners alhora amb el guardó de "millor xef"

2 min
Captura de pantalla 2023 09 12 125239

"Estem molt contents", deia aquest matí el cuiner Oriol Castro, del restaurant Disfrutar de Barcelona. "És la primera vegada que l'Academia Nacional de Gastronomía, l'estatal, dona un premi tres cuiners alhora", afegia Castro en referència al premi que porta per títol "millor xef", que en el seu cas és per a tots tres, o sigui que també reconeix Mateu Casañas i Eduard Xatruch. "Nosaltres considerem que rebem el premi per la nostra trajectòria professional, pels més de trenta anys que portem a l'ofici", ha dit Castro. I de tot aquest temps, per la trajectòria que porten tots tres junts al restaurant Compartir Cadaqués (el primer que van obrir els tres), Disfrutar Barcelona i ara també Compartir Barcelona, el qual comparteixen amb el cuiner Nil Dulcet.

Entre els projectes actuals del restaurant Disfrutar de Barcelona, Oriol Castro destaca la creativitat, amb els nous productes de temporada, obsessió i filosofia dels tres cuiners, que basen el seu discurs en la creativitat però també en els ingredients de temporada i de proximitat. D'aquí plats tan originals com el còctel de fulles de figuera.

El premi arriba en un moment dolç. Al maig es va convertir en el segon millor restaurant del món, i primer d'Europa, segons el rànquing anglès 50th Best Restaurants. La cerimònia d'entrega del premi, que va tenir lloc a la ciutat de València, va deixar els cuiners emocionats per la posició que aconseguien, perquè amb la humilitat com a bandera pensaven que mantindrien la seva posició. En canvi, els 50th Best Restaurants van considerar que el Disfrutar mereixia situar-se molt a prop del número 1, que enguany va aconseguir el restaurant Central de Lima (Perú).

La cerimònia de recollida del guardó de l'Academia Nacional de Gastronomía tindrà lloc el 3 d'octubre a Madrid.

stats