Nou rànquing

La tercera millor pizzeria del món és a Barcelona: la Sartoria Panatieri

La llista oficial del 50 Top Pizza World 2023 situa en el número 50 una altra pizzeria de la ciutat, La Balmesina

2 min
Jorge Sastre i Rafa Panatieri, a la pizzeria del carrer de Provença

El rànquing 50 Top Pizza World 2023 assegura que la tercera millor pizzeria del món és Sartoria Panatieri, de Rafa Panatieri i Jorge Sastre. Així ho va anunciar la llista en una cerimònia que va tenir lloc ahir a la tarda al Teatre de la Cort del Palau Reial de Nàpols. L'escalada de posicions entre la llista del 2022 i la d'enguany és notable, perquè l'any passat estaven situats en el número 21. "Estem emocionats", explicaven en la recollida del premi, i valoraven el guardó "com una fita que no hauria estat possible sense l'amor i el suport dels clients" que han omplert les dues pizzeries actuals que dirigeixen a Barcelona des de fa cinc anys. Es dona la circumstància que aquest mateix any van ser nomenats la Millor Pizzeria d'Europa, de manera que en un mateix any han sumat dos reconeixements cabdals per a la seva tasca.

Interior de la pizzeria del carrer de Provença de Sartoria Panatieri.

Panatieri i Sastre sostenen que la seva filosofia com a pizzers és el que expressen amb la frase en anglès "from farm to pizza", i que tenen escrita en diversos espais de les sales de les pizzeries, amb què volen expressar la importància que donen al producte, a les temporades i també a la mateixa elaboració de la matèria primera, que, com en el cas dels embotits, elaboren en part ells mateixos.

Davant de la barcelonina Sartoria Panatieri, en el número 1, hi ha dues pizzeries italianes, que són concretament I Masanielli di Francesco Martucci, a la població de Caserta, i 10 Diego Vitagliano, a Nàpols. El número 2 ha estat per a Una Pizza Napoletana, situada a la ciutat de Nova York.

Una de les pizzes de Sartoria Panatieri, que les canvien segons l'estacionalitat dels productes

D'altra banda, la pizzeria La Balmesina, situada al carrer Balmes de Barcelona i propietat dels italians Massimo Morbi i Ale Zangrossi, se situa en el número 50. Tots dos expressaven ahir la gratitud per la posició aconseguida. "Amb la quantitat de pizzeries boníssimes i tan gran com és el món, és un honor veritable ocupar la posició número 50", deien Morbi i Zangrossi en el compte d'Instagram de la pizzeria.

De tot l'Estat, la pizzeria Fratelli Figurato s'ha situat en el número 42, la Baldoria en el 64 i la bilbaïna Demaio en el 81.

stats