Inauguració
Restaurants 04/07/2023

Sushi d'autor a 26 pisos d'altura: el darrer caprici VIP de Barcelona

L'Hotel W estrena aquest juliol el restaurant Noxe, amb unes vistes impressionants sobre la capital catalana

3 min
Una imatge de l'interio del restaurant Noxe i les seves vistes sobre bona part de Barcelona

BarcelonaEls grans hotels de luxe de Barcelona no deixen de renovar la seva oferta per poder convertir-se en espais atractius tant per als visitants com per al públic local, al qual intenten apropar-se cada cop més per poder mantenir l'activitat fora dels mesos estivals. En un entorn tan competitiu com el de la capital, la gran oferta disponible obliga els establiments de cinc estrelles a reconvertir regularment els seus spas, reformular periòdicament les cartes dels seus restaurants o, fins i tot, a obrir-ne de nous en llocs que abans destinaven a altres activitats. Aquest és el cas de l'Hotel W, que acaba de reformar l'antiga discoteca de la seva 26a planta, coneguda com a Eclipse, per convertir-la en un restaurant especialitzat en sushi i altres plats japonesos en el qual s'hi podrà reservar taula a mitjans de juliol.

El xef Azumasong, responsable del restaurant Noxe, a l'Hotel W de Barcelona

L'oferta gastronòmica de l'espai, que han batejat amb el nom de Noxe, la signa el xef nipó Azumasong, que ha passat per altres grans establiments hotelers en ubicacions de primera línia tant a l'Àsia com a Europa. El cuiner vol que hi imperi el concepte japonès de l'omakase, que podríem traduir al català com "deixar-se portar" o "deixar-se guiar". En aquest ambient, on la paraula del xef té un especial pes, els comensals de Noxe s'hi trobaran sobretot un sushi molt proper a l'arrel japonesa però amb un gir creatiu en el qual la qualitat del producte és un requisit essencial. Entre les creacions d'Azumasong destaquen també plats com el clàssic sashimi, on el xef demostra el seu mestratge amb el tall; la tempura de llagostins tigre o l'uramaki farcit de llamàntol amb shiso i gel de yuzu. També resulta especialment bo el salmó Nanbanzuke, adobat amb verdures agredolces al sake amb gingebre i bitxo. A més a més, en la seva primera carta també hi sobresurten creacions com el Noxe Katsusando, un sandvitx japonès de pa brioix amb filet de vaca rossa gallega arrebossada amb panko, crema de miso i mostassa que se serveix acompanyat de salsa tàrtara. De fet, les propostes del restaurant centrades en la carn són mereixedores de menció especial.

L'espai, que ha estat dissenyat per l'estudi internacional d'interiorisme Black Sheep, maximitza les possibilitats de les antigues dependències de la discoteca, que només oferia vistes al vessant de l'edifici que dona a la Barceloneta. Ara, després de la profunda reforma efectuada, el restaurant comptarà amb unes vistes de 180 graus sobre la ciutat i el també renovat port de creuers. De fet, es pot considerar que les vistes seran de 360 graus, perquè la zona dels ascensors des de la qual s'accedeix al restaurant té vistes a la resta de la capital. Obert des de les sis de la tarda, Noxe combinarà la cuina d'Azumasong amb propostes musicals que prometen ser també un reclam per als entesos en música electrònica.

Segons han previst els seus responsables, amb el pas de les hores, Noxe deixarà enrere el seu vessant gastronòmic per convertir-se en una cocteleria amb DJs nacionals i internacionals que prometen fer vibrar els presents mentre la nit cobreix la ciutat. Per a aquest segon tram, destaca també la proposta de cocteleria de Noxe, que també homenatja el Japó. A la carta de begudes s'hi poden trobar còctels com el Yugen, que fa referència "a una emoció de profunditat que no es pot expressar", amb ginebra i licor de mandarina, entre d'altres; o The Rashomon Effect, on els mixòlegs interpreten "aquest drama japonès" amb Leblon, Dom Benedictine, Chartreuse Groc i Bitter de Fusta, entre altres elements.

El restaurant, que té un preu mitjà de 100 euros, manté alguns reservats per a qui vulgui gaudir de la nit en un format més íntim però compartint el mateix ambient, ja que estan completament integrats a la sala. Aquesta proposta segueix les noves tendències del sector, que aposten perquè els espais de pagament no es converteixin en espais al marge de l'ambient general. Noxe, que s'inspira en alguns elements de l'arquitectura modernista catalana però els adapta a l'estil interior de l'hotel, té la cuina a la vista i una barra àmplia especialment dissenyada per evitar les aglomeracions.

Una imatge del restaurant Noxe i de les seves vistes sobre el port de creuers de Barcelona
stats