Ni un dia a casa

Restaurant Can Roquet: la masia dels somnis

Aquest restaurant està ubicat en una casa del segle XVII amb un jardí espectacular i unes vistes privilegiades

3 min
Kenn Van Roy i Donald de Ridder amb una gallina del seu corral a la terrassa del restaurant.
  • Adreça: Plaça de l’Església. Romanyà de la Selva (Girona)
  • Carta: elaborada, amb producte de qualitat
  • 'Must': colomí de sang amb fetge d'ànec
  • Vi: celler interessant amb diverses referències de casa nostra
  • Servei: professional, atent i amable
  • Local: masia reformada amb jardí extens
  • Preu per persona: 60 € amb vi

Fa més de vint anys, el Kenn i el Donald dedicaven tot el seu temps a pintar i decorar diferents cases i locals de Catalunya. La feina els omplia i eren feliços millorant la imatge i la funcionalitat d’algunes propietats, però la seva vida va fer un gir radical quan un dia, visitant Romanyà de la Selva, es van topar amb una masia que els va fer somiar. Una casa del segle XVII, situada al costat de l’església, amb un jardí espectacular i unes vistes privilegiades. Immediatament, aquesta parella belga va ser conscient que havien trobat l’espai ideal per construir un projecte diferent que feia temps que els il·lusionava: muntar un restaurant. El juliol del 2002, després de fer unes quantes reformes a l’interior i al jardí per donar la benvinguda a la llum del sol en tots els espais, Kenn Van Roy i Donald de Ridder van inaugurar un restaurant que val molt la pena visitar, tant pel nivell de cuina que s’hi ofereix com per l’entorn privilegiat del qual disposa.

El Kenn, amb les seves inconfusibles ulleres de pasta blanques, ens aconsella seure al jardí per gaudir de les magnífiques vistes aprofitant que no hi ha ni un núvol al cel. La calor, tot i les altes temperatures, és força suportable, passa aire i amb les taules a l’ombra s'està molt bé. Hi ajuda refrescar-nos la gola amb els primers glops de l’Arketipo 2018, un vi extraordinari del celler Sota els Àngels (DO Empordà), que amb un punt fred entra encara millor. La carta del restaurant és molt temptadora i ofereix opcions molt diferents. El Kenn ens parla dels grans clàssics que s’hi han mantingut durant dues dècades, com les vieires al cava, el cruixent de peus de porc o el colomí amb foie. Abans d’escollir els entrants, el Donald ens serveix uns aperitius de benvinguda deliciosos: una mousse de salmó fumat i un cruixent de llagostí i, per obrir boca, hi afegim un assortit d’ostres especials “Greta Garbo”, presentades amb daus de salmó fumat, caviar de salmó i wasabi. Ens ve de gust també repartir-nos el parfait d’eriçó amb crudités i l’amanida de llamàntol amb carxofes, tomàquet, pesto d’oliva negra i textures d’alvocat.

Sentim el campanar de Sant Martí de Romanyà i el so característic d’alguna cigala que es barregen amb les converses gairebé imperceptibles de les taules del costat. Entre les vistes i la tranquil·litat que hi ha, l’efecte és gairebé hipnòtic, però ens despertem de cop quan ens arriben els segons: colomí de sang amb fetge d’ànec a la planxa, magret d’ànec Rossini amb cireres i filet de vedella amb salsa de ceps i oli de tòfona. Descartem finalment un altre dels històrics de la carta, reclam per a molts clients: els ronyons de vedella. De l’extensa carta de postres, decidim compartir només dos gelats per tirar avall: el casolà de vainilla de Madagascar i el de festuc torrat.

L’interior del local és elegant i molt acollidor, tot i que queda eclipsat pel jardí, que és el que triomfa a Instagram i el que s’emporta tot el protagonisme en aquesta època de l’any. És ideal per demanar-hi un cafè i allargar el gintònic durant la sobretaula, fent-la coincidir gairebé amb la posta de sol. El Kenn i el Donald ens expliquen que van viure a la masia durant deu anys però que van decidir canviar, per diferenciar els espais, i ara viuen a tres minuts del restaurant. “Can Roquet era el nostre nadó que s’ha fet gran. L’hem vist néixer, créixer i ara ja té la seva pròpia personalitat i funcionament”, diuen orgullosos. Han convertit una casa tradicional del 1698 en la masia dels somnis, els seus i els de la gent com nosaltres que els hem pogut visitar.

stats