Crònica
Restaurants 24/10/2023

Reobre el Pinotxo Bar: “Serà un pol d’atracció de la bona cuina i vindrà més gent que mai al Mercat de Sant Antoni”

La família Asín confessava l’alegria per fer el que més els agrada, cuinar i servir rere el taulell d’un bar

3 min
Inauguració Bar Pinotxo a la seva nova localització al Mercat de Sant Antoni.

BarcelonaEl Pinotxo Bar va apujar, ahir a la tarda, les persianes de les tres parades que va adquirir l’estiu passat dins el Mercat de Sant Antoni amb una festa que va reunir amics, família, proveïdors i passavolants. “Des de fora de la porta del mercat se sentia el bullici i la música”, deien dues veïnes del barri, del Poble-sec concretament, que hi entraven només per veure què hi passava.

Darrere de la barra es van posar per ajudar-los paradistes del Mercat de la Boqueria

Mentrestant, a dins de la barra hi havia la Rosa, de Menuts la Rosa del Mercat de la Boqueria, ajudant el Jordi Asín, el seu fill Dídac, i la seva dona, Maria José. Servien Corpinnat Torelló, cigrons, gambes i ametlles torrades amb sal gruixuda. “Som molt amics, els sento de la família, i no m’ho he pensat dues vegades per donar-los un cop de mà”, explicava la Rosa. Justament la seva parada serà la proveïdora de les tripes i del capipota, dos dels plats que el Jordi Asín cuinarà al Pinotxo Bar del Mercat de Sant Antoni. “També en venc, de menuts, al Mític, el bar que els ha substituït a la Boqueria”, afegia la Rosa. Al seu costat, els propietaris de la cansaladeria Bertran de la Boqueria també comentaven que no s’havien volgut perdre per res del món la reobertura del Pinotxo. “El Jordi estudiava amb el meu germà als Escolapis i a les tardes, de petit, el teníem a casa. Ens coneixem des de fa molt temps i els anys passats a la Boqueria van reforçar la nostra amistat”. 

Mentre anaven parlant, es feia un lloc entre la multitud de gent que s'arreplegava al costat de la barra més llarga que un dia sense pa el propietari de la parada Ous de Calaf, Xavier Frauca. “Quina sort que té el Mercat de Sant Antoni de tenir la família Asín”. I afegia: “El Pinotxo serà un pol d’atracció per la bona cuina del Jordi Asín i aconseguirà que més gent que mai vagi al Mercat de Sant Antoni”.

Per la seva banda, Jordi Asín declarava que se sentia molt content. I, a més, els seus cigrons aixecaven expectatives sobre la cuina que hi farà. “Hi noto el sofregit de ceba, amb pinyons, la botifarra negra esparracada i un cigró molt bo”, descrivia Toni de la Rosa, de Torelló, el proveïdor de Corpinnat, que fa vint anys que treballa per al Pinotxo Bar. “Els conec molt, hi anava cada quinze dies a la Boqueria i sempre han destacat per la seva cuina, que és de les millors”, deia De la Rosa. I recordava un plat d’espaguetis amb tòfona que li havia cuinat una vegada el germà del Jordi, traspassat fa anys, l’Albert. “No els he oblidat mai, aquells espaguetis”. 

A les vuit del vespre, els cigrons, les copes de Torelló i les cerveses continuaven servint-se perquè la clientela no afluixava. Hi passava el cuiner Albert Raurich per saludar-los i els deia que hi tornaria un altre dia per esmorzar. “Soc veí del Poble-sec i el meu mercat és el de Sant Antoni”, deia, i se n’anava per comprar el sopar a altres parades. El dilluns té tancat el restaurant Dos Palillos, del carrer d’Elisabets, i tocava sopar a casa. “Aniré venint i així podrem parlar amb més calma un altre dia”. I Raurich s’acomiadava del Jordi Asín mentre la gent continuava menjant i felicitant la família per la reobertura.

stats