Tornen els cigrons i els capipotes

El Pinotxo Bar, amb el nom de sempre, obrirà el 23 d'octubre al Mercat de Sant Antoni de Barcelona

Els cigrons, el capipota, els estofats i també els clàssics xuixos i entrepans seran alguns dels plats que prepararà Jordi Asín

3 min
Els operaris enllesteixen el nou Bar Pinotxo al Mercat de Sant Antoni de Barcelona que s'inaugurarà el 23 d'octubre.

El Pinotxo Bar, amb el nom de Pinotxo Bar, obrirà la parada el 23 d’octubre amb una festa en què hi haurà un plat imprescindible de benvinguda de la nova etapa: els cigrons amb botifarra negra esparracada. Ho explica el cuiner Jordi Asín Bayén, davant de les quatre parades del Mercat de Sant Antoni, de la 18 a la 21. A finals de juliol Asín en va aconseguir la concessió, i durant tot l'agost diferents operaris hi han fet obres. Avui a la tarda començava el detall final: el rètol, que hi indicarà "Pinotxo Bar".

L’endemà, 24 d’octubre, Jordi Asín apujarà la persiana de la parada a les vuit del matí. Ho farà juntament amb la seva dona, Maria José Díez; el fill, Dídac, i l’amic de la infància del fill, Xavier Robleda. “El meu fill, el Xavi i jo serem els cuiners; més el Xavi i jo que el Dídac, perquè el Dídac és qui més s’està a la barra fent els cafès i servint els plats”, diu Asín.

I quins plats hi haurà el 24 d’octubre al matí? “Els de sempre, els nostres clàssics, que seran estofat, tripes, capipotes, també cigrons, esclar, i peixos i marisc del dia, que compraré al mateix Mercat de Sant Antoni”, detalla. Per als que no vulguin esmorzars de forquilla, “també hi haurà entrepans i brioixeria; els xuixos de la pastisseria Lis Riera Alta del Raval no hi faltaran”, explica Asín, que afegeix que per beure tindran “el Corpinnat Torelló Brut Nature i una selecció de vins, que també me n’encarrego jo de triar-los”.

Els operaris han començat a instal·lar el rètol.
La ubicació de la parada al Mercat de Sant Antoni.

Acabades les hores punta, matí i migdia, Jordi Asín confessa que encara no ha decidit a quina hora tancaran la parada. “El Mercat de Sant Antoni està obert fins a les 20.30 h del vespre, però, per la nostra experiència, sabem que a partir de les cinc i de les sis de la tarda, la feina baixa”, comenta Asín, que afegeix que tot plegat ara encara és teòric perquè, quan tinguin obert, veuran quin serà el nou ritme de treball que té el mercat i el barri. 

El rètol ja llueix a les parades que ocuparà el Pinotxo bar al Mercat de Sant Antoni

La reobertura arriba després de molts mesos polèmics, que es van desencadenar especialment arran de la mort de Juanito Bayén, que va ser el 12 d'abril, en què va sortir publicat un escrit que va deixar fet Juanito Bayén, Pinotxo, i que posava en el punt de mira la família amb qui havia treballat a la parada de la Boqueria. Dos mesos abans, al febrer, Bayén decidia traspassar la parada a Bar Central (pertanyent a l'empresa Restaurant Egipto), que es convertia en el nou titular de la parada sense que prèviament ho sabés el seu nebot, Jordi Asín. El traspàs va coincidir justament amb la finalització de les obres de nova pavimentació de la Boqueria.

El nom de Pinotxo Bar també ha causat polèmica a la família, perquè Jordi Asín en va registrar el nom, i l'empresa que regenta l'espai del primer Pinotxo en reclama també el nom. De moment, malgrat que des del 23 de juny hi ha una resolució de la titular del jutjat mercantil número 9 de Barcelona a favor que l'empresa Restaurant Egipto en faci servir el nom, el nou Pinotxo de la família Asín Bayén, amb cuina catalana, s'obrirà al Mercat de Sant Antoni.

stats