Ni un dia a casa
Restaurants 01/11/2020

La cuina de tardor a casa

Ivan Díez / Carles Domènech / Adrià Albets
2 min
La Georgina i el Robert, de L’Home dels Nassos, preparant una comanda.

La tardor gastronòmica és una de les més esperades per restauradors i comensals. Cuina de color càlid i olor contundent de caça, de bolets, de guisats. Parlem de plats de cullera i xup-xup que donen pas a l’hivern. Ara, després d’una nova prohibició, i mentre no ens deixin anar als locals, els cuiners segueixen fent tot el possible perquè no ens perdem cap àpat oferint-nos les seves millors propostes a domicili.

Per assaborir la tardor a Barcelona us recomanem els plats de dos restaurants amb present i futur: El Pervers i L’Home dels Nassos. Del primer, Albert Cambra ofereix, sota encàrrec, canelons de rostit; panades i cocarrois; fricandó; cua de bou, l’ensaladilla Pervers amb llom de verat; croquetes; farcells de bacallà amb espinacs o el cruixent de botifarró amb poma i chutney de pebrot.

D’altra banda, la Georgina i el Robert, de L’Home dels Nassos, t’ofereixen el seu menú tardor en vena, que consisteix en gírgola de castanyer del Montseny amb salsa de vi ranci; peix de llotja catalana en adob amb bullabessa de magrana; fetge d’ànec mulard del delta de l’Ebre i codonyat; papada de porc ral d’Avinyó amb brou de trompetes, i canelons de carn d’olla amb beixamel de ceps i avellanes. Per postres, pastís de xocolata negra o el menjar blanc de Reus amb fruita de tardor.

A Castellbisbal estan de sort. Els de Can Campanya han ideat una carta de tardor per emportar. Per començar i entre molts altres plats hi podem trobar dues amanides: la de burrata amb magrana, crudités de pastanaga, remolatxa i figa en conserva, o l’amanida de tardor amb pernil d’ànec artesà, làmines de rovellons en escabetx i encenalls de formatge de cendra d’Ullastrell. De segon, pots triar entre els raviolis de bolets amb salsa de ceps o dos arrossos: un de costella confitada amb bolets de temporada i ventre d’ossos i un altre de figues amb magret d’ànec.

Si ens endinsem en terres osonenques us recomanem els plats tardorencs de La Moixina: amanida de fruits de tardor amb daus de micuit i vinagreta de mel; el pastís de bolets amb crema d’anxoves, moniato i oli de fruits secs; la crema de carabassa les Mulleres amb brandada i oli verd, i la coca de bolets confitats amb melmelada de ceba, formatge brie gratinat i ruca.

L’arribada de la tardor també ha inspirat el Salvador i l’Aroa, els cuiners del Saroa Restaurant a Lleida, que ens ofereixen una crema de castanyes amb perdiu en escabetx i bolets a la vinagreta, i canelons de pollastre amb beixamel trufada i formatge costa negra com a entrants. També podeu triar entre el pop rostit amb patata cruixent i alga nori; l’arròs caldós fet amb fumet de cranc, pop i cigrons, o el llom de bacallà amb coliflor i olives, per tancar l’àpat.

No cal dir que tenim nostàlgia de quedar per entaular-nos, per xerrar i dinar junts. Dinar amb els amics o amb la família sempre és un premi. Però mentre no ens deixin tornar als restaurants, demanarem per emportar la tardor a casa. Els cuiners ho agrairan.

Tardor a casa

El Pervers : 93 684 65 71

L’Home dels Nassos : 633 19 76 67

Can Campanya : 93 772 07 23

La Moixina : 972 26 10 00

Saroa Restaurant : 973 09 17 01

Consulteu a les webs i a les xarxes les condicions per fer les comandes de cadascun dels restaurants

stats