Girona per emportar-se
Si esteu llegint aquest article significa que, per desgràcia, la situació no ha canviat. Els nostres bars i restaurants continuen tancats i el sector de la restauració viu moments dramàtics que afecten uns quants negocis i moltes famílies. Aquesta setmana representants del gremi, amb alguns dels xefs més reconeguts del nostre país, han reclamat solucions immediates per evitar la ruïna. Però mentre això no passi, és a les nostres mans ajudar-los i continuar valorant des de casa l’enorme riquesa gastronòmica de Catalunya. Avui volem fer un recorregut per les comarques de Girona, on hi ha propostes molt atractives per gaudir d’una cuina excepcional sense haver-nos-hi de desplaçar. Per això hem escollit quatre llocs dels quals encara no us havíem parlat.
El Molí de l’Escala. Jordi Jacas és un dels grans xefs del nostre país que també s’ha hagut de reinventar per sobreviure. Ara ofereix una carta take away & delivery amb primers com l’històric carpaccio de magret d’ànec amb foie i tòfona (12 €) i el rosbif de Picanya amb patata amb roquefort, pera ercolina i vinagreta (6 €). Entre els segons hi ha un parell d’arrossos (el sec amb sobrassada i pebrot de Padrón per 12 € i el mariner de marisc per 15 €) o un xai empordanès amb ceba caramel·litzada, escarola i salsa Robert (14 €). Plats d’altíssim nivell per menjar a casa o per gaudir al Molí si us hi allotgeu el cap de setmana.
L’Aliança 1919. Cristina Feliu i la seva parella, Alex Carrera, xef del restaurant, ofereixen una selecció de plats extraordinaris que t’envien a casa o que pots recollir. Ens criden molt l’atenció l’amanida russa amb anguila fumada (10,5 €), els canelons de pularda rostida amb crema de ceps i parmesà (15 €) i els dos arrossos, el d’espardenyes i safrà (33 €) i el de gambes de Palamós (31 €). Per arrodonir-ho, hi ha postres com el pastís de formatge amb compota de prunes (6,5 €) i les torradetes de Santa Teresa amb crema de nous. Un festival que podeu acompanyar amb algun dels vins del seu celler.
Restaurant Bell-lloc. Mentre Els Tinars continua temporalment tancat, els germans Gascons ens ofereixen el seu meravellós producte a través del restaurant Bell-lloc. Entrants calents com el trinxat amb cruixent de cansalada i botifarra negra (9,8 €), peix de les llotges de la Costa Brava com el rapet al forn amb patates, ceba, tomàquet i olives negres (16,70 €), platillos com el fricandó (13,5 €), la galta de porc i el capipota (10,8 €), carns a la brasa i postres al·lucinants com el pastís de formatge amb compota de poma rostida (5 €) fan que valgui molt la pena fer-hi una comanda.
Restaurant Hotel Duran. Mentre no ens deixin visitar aquest gran clàssic de la cuina empordanesa com li agradava fer a Salvador Dalí, gaudirem de la cuina que la família prepara per emportar-se. La carta és un espectacle: des de cargols a la catalana (un punt picants) per 11,8 € fins a saltejat de bolets amb botifarra de perol (14,8 €), passant per escudella i carn d’olla (17,4 €) i carpaccio de vieires fumades i bolets (14 €). Això com a entrants, però també hi ha arrossos, plats de peix i carn i fins i tot caça com un civet d’espatlla de senglar amb bolets a l’estil tradicional (13 €). Serveixen de dilluns a diumenge i ho podeu recollir a l’hotel durant dotze hores al dia. Si sou per la zona i podeu, no dubteu en fer-vos un homenatge en aquest magnífic restaurant de Figueres.
Girona per emportar-se
El Molí de l’Escala (l’Escala)
L’Aliança 1919 (Anglès)
Restaurant Bell-lloc (Santa Cristina d’Aro)
Restaurant Hotel Duran (Figueres)