Mundial Bar: un local centenari de Ciutat Vella que ha estat subhastat i rescatat
El Grup Confiteria recupera aquest establiment històric, i durant els primers dies tindrà els preus en pessetes


BarcelonaÉs un degoteig constant de veïns que van traient el cap. Volen saber quan obriran. I la resposta és que el Mundial Bar reobre dimecres 10 de setembre. Des de llavors i fins al dia 14 oferiran els platets i tapes molt més econòmics. Aplicaran un 50% de descompte a les reserves tant per dinar com per sopar per rememorar quan els preus eren en pessetes. L'interès suscitat del veïnat de la plaça de Sant Agustí Vell s'explica perquè aquest va ser un refugi on es trobava gent de tots els colors polítics i seu d'una penya de boxa.
Regentat per la família Tort fins que va tancar a causa de la pandèmia, hi ha passat gent tan diversa com il·lustre. Com el dirigent del PSUC Antoni Gutiérrez Díaz, conegut popularment com a Guti, o el secretari general del PCE Santiago Carrillo. Cal destacar el cas de Gabriel García Márquez. El Nobel de literatura colombià era un habitual del Mundial i en el nou bar hi té una placa commemorativa. Es troba al costat de la taula que solia ocupar, al costat de la porta, i hi posa una frase que l'escriptor va deixar anar dins d'aquestes quatre parets: "Tort, si jo hagués conegut aquest bar abans, hauria escrit Mil años de Soledad". No és l'única placa que hi ha. Entrant cap al menjador n'hi ha una altra on, el Grup Confiteria, que són els nous propietaris, han volgut dedicar a la família que s'hi va esllomar tants anys: "En honor a la família Tort, per mantenir viva l'ànima del Mundial i l'esperit del Born durant tants anys". Els propietaris del Grup Confiteria van freqüentar molt aquest bar en la seva joventut, i ara estan contents de recuperar aquest espai del barri de Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera.
Enric Rebordosa i Lito Baldovinos s'han fet famosos al sector per rescatar locals històrics, com el Cafè del Centre o La Font del Gat. També tenen altres locals moderns com el Paradiso, el Bonavista o el Monk. Però ha estat el seu afany per recuperar espais el que els va fer destinataris d'una trucada. Els avisaven que el Mundial sortia a subhasta pública. No s'ho van pensar. I ara poden obrir les portes del local. Han procurat tornar a posar les fotos dels boxejadors on eren. Les marques de les parets els ho han posat més fàcil. El que han hagut de fer de nou, han procurat que respectés l'estètica original. A la carta hi ha els clàssics que la gent hi menjava, com la sípia a la planxa (6,90 euros) o els daus de filet a l'allet (11,80 euros). També hi ha diversos plats de closca, com els cargols de mar (7,50); fregits, com la truita de camarones (3,60), o guisats, com el suquet del pescador (11,80). De postres, una deliciosa mousse de xocolata amb taronja i nata, o un clàssic del barri, el milfulls de crema del Forn Vilamala. En alguns apartats s'hi veu el seu segell.
De tots els locals que han obert aquest és un dels que més il·lusió i nervis els genera, diuen. Tenen la responsabilitat de no fallar als veïns, tan escarmentats com estan. Durant aquests dies d'obres els que s'hi apropaven els han explicat moltes anècdotes. A partir del dia 10 el bar torna a obrir les portes perquè hi puguin començar a conrear noves vivències.