La guia Repsol, “la llista que premia bé els restaurants catalans”
Així ha quedat el resultat final dels premis, anomenats Sols, que s’han atorgat a la ciutat de Cartagena
El cuiner Nandu Jubany ho ha afirmat en més d’una ocasió, i en aquesta hi ha tornat. “La guia Repsol és la que premia bé els restaurants catalans”, sosté. I aquest any la seva opinió té més pes que mai, tal com s’ha comprovat en el repartiment de guardons, que ha tingut lloc a la ciutat de Cartagena. Dotze restaurants s’hi han estrenat amb el premi, anomenat Sol (en referència a l’esfera que reben els cuiners) mentre l’Empòrium, de Castelló d’Empúries, n’ha aconseguit dos i el premi Sol Sostenible ha estat per a la cuinera Martina Puigvert, de Les Cols, d’Olot, que ja compta amb tres sols.
En total, a la guia Repsol Catalunya té un total de 115 restaurants guardonats: 80 amb un Sol; 25 amb dos Sols i 10 amb tres Sols.
Així ha quedat el recompte final de nous guardonats:
S’estrenen amb un Sol:
A Barcelona
Agreste
Casa Nova
Jardín del Alma
Olives Comida y vinos
Suto
A Girona
Els Pescadors de Llançà
Normal, a la ciutat de Girona
Saó by Vicenç Fajardo, a la Bisbal d’Empordà
Almadraba, a Roses
A la Vall d’Aran
Eth Bistró
A Alcanar
Citrus del Tancat
Amb dos Sols
Empòrium, de Castelló d’Empúries
Amb tres Sols
Begoña Rodrigo, del restaurant La Salita, a València
Amb el Sol sostenible
Martina Puigvert, del restaurant Les Cols d’Olot