La teva 'foodie' de capçalera

El 'ceviche' del poble lliure

Una taverna peruana per tastar les delícies d'un país divers i fascinant

'Ceviche' de corball del restaurant Pueblo Libre.
12/01/2023
2 min

El ceviche és un plat que s'ha posat molt de moda en els últims anys però que –no ens enganyem– no a tot arreu el fan amb el mateix rigor o resultat. Avui parlarem del que és un dels millors ceviches (i altres delícies peruanes) que podeu menjar a Barcelona.

Inscriu-te a la newsletter Mengem Inscriu-t’hi
Inscriu-t’hi

Què és el ceviche? És un plat molt popular en diversos països llatinoamericans, el màxim exponent dels quals és el Perú, on és considerat patrimoni cultural i part de la seva identitat. Consisteix en peix o marisc marinat amb llima, ceba i molts ingredients més, com ara el coriandre i el blat de moro. Tota aquesta barreja d'ingredients acaba generant un suc deliciós que rep el nom de "llet de tigre". Si heu vist el polèmic capítol de Joc de cartes, ja sabíeu que la llet de tigre no ve del tigre.

Tornem al que ens ocupa. On podem menjar aquesta delícia? Sens dubte, el restaurant que heu de visitar és el Pueblo Libre, que es descriu com una taverna peruana. Ubicat al carrer Sepúlveda, és un local que no crida l'atenció per la seva decoració recarregada o que exploti folklòricament el Perú a l'estil parc temàtic, tot el contrari. En aquest restaurant es guarden l'esplendor per als plats que serveixen. De ceviches en serveixen de tres tipus. El limeño de corball; el d'ají groc, corball i gamba, i el de corball amb chicharrón de pota (un parent del calamar).

Però això només és una part del que tenen al menú, on hi ha altres greatest hits de la cuina peruana, com la causa de cranc, el pebrot rocoto farcit o bé l'arròs chaufa, que forma part del receptari chifa (chifa és la barreja de la cuina peruana amb la xinesa, una comunitat molt important al Perú). Aquest arròs fregit amb gambes, pollastre i porc és brutal.

No us espanteu si no enteneu la carta, perquè el servei us ajudarà i aconsellarà. Si no coneixeu la gastronomia peruana us sorprendrà, i si ja la coneixeu, no us decebrà. Qui hi ha darrere aquest projecte i també darrere els fogons és Pablo Ortega. Va ser el cap de cuina del restaurant que va obrir el famós xef peruà Gastón Acurio a Barcelona. I després es va plantar per lliure, primer amb el restaurant Totora, que no va sobreviure a la pandèmia, i des de fa una mica més d'un any amb el Pueblo Libre, on ha trobat la fórmula. Per cert, si hi podeu anar a fer el menú de migdia entre setmana us sortirà molt bé de preu. Per 15,90 euros teniu un primer (que inclou el ceviche), un segon, postres i beguda. Cada setmana pengen al seu Instagram què hi ha per triar.

No puc acabar l'article sense dir-vos que demaneu un pisco sour o, si no beveu alcohol, una chicha morada, que és una beguda feta de dacsa morada i amb un gust molt particular que és molt difícil de trobar fora de Llatinoamèrica. Veureu que el local és molt freqüentat per peruans: és una taverna per al poble i per a qui el sàpiga estimar.

Declaració d'intencions

Aquest text no és contingut publicitari. Tots els llocs els he visitat com a clienta i he pagat el compte com qualsevol altra persona.

stats