Ni un dia a casa
Restaurants 28/09/2023

Candela en Rama: ovació per a les tapes a la brasa

Un restaurant al carrer Parlament de platets clàssics ben elaborats i amb un punt creatiu

2 min
La Francesca, la cap de sala del Canela en Rama, en una de les finestres del restaurant.
  • Adreça: C/ del Parlament, Barcelona.
  • Cuina: tapes i platets de qualitat amb un toc de brasa.
  • 'Must': Croissant de bistec tàrtar de vaca a la brasa.
  • Vi: carta curta però variada.
  • Servei: proper, professional i eficient.
  • Local: espai reformat, modern però alhora informal.
  • Preu final per persona: 40 € amb vi.

Martín Posse va penjar les botes de futbol ja fa uns quants anys i va canviar els estadis pels restaurants. El reconeixement de la gent ja no li ve després de fer una bona jugada o de marcar un gol amb l’Espanyol, ara el públic el felicita quan gaudeix de la carta d’un dels restaurants del grup 9Reinas, del qual és un dels socis. Ell és qui gestiona, per exemple, el Candela en Rama, un nou espai del grup al carrer Parlament de Barcelona, amb una proposta gastronòmica dissenyada i executada per Ramón Panés, soci i xef executiu del restaurant. “Ens venia molt de gust fer alguna cosa de tapeo però molt lligat a la brasa, amb el foc, la llenya i el fum com a fil conductor”, expliquen tots dos. Candela en Rama és un restaurant de tapes i platets elaborats, clàssics amb un toc de brasa i un punt creatiu “per desmarcar-nos del que està preestablert”, diu el Ramón, obsessionat amb sorprendre el client i convençut que el que millor funciona és oferir-li a la gent el que ell voldria trobar a la carta d’un restaurant com aquest.

L’espai és acollidor i l’ambient agradable, i la carta ofereix propostes molt temptadores. Mentre ens decidim, per anar obrint boca, demanem unes xips de rostes (torreznos) de Sòria, un plat tan senzill com deliciós. De la secció de “clàssics” que es destaca a la carta, hi afegim unes croquetes de llom ibèric de gla, la croqueta tradicional presentada amb una làmina de llom que hi descansa a la part superior i la fa encara més gustosa en contacte amb el paladar. Tastem també la Bomba estil Candela, que porta botifarra negra i de perol amb un toc melós espectacular. Ens crida molt l’atenció el brioix amb anxova del cantàbric, una gran elecció, i el croissant de bistec tàrtar de vaca a la brasa, que és directament una meravella. “Jo soc un friqui del bistec tàrtar, que al final és carn que et menges amb torradetes de pa i mantega, ingredients que reuneix el croissant”, diu el Ramón, una combinació perfecta entre el punt dolç del croissant i el toc salat de la carn. L’ampolla de La Treta (DO Empordà) que ens acompanya durant el dinar potencia encara més el gust del producte de nivell i de la brasa, present en gairebé tots els plats.

Tastats els clàssics, escollim dos plats principals: confirmem que els arrossos són un altre dels punts forts de la cuina devorant el de costella d’Angus (cuinada durant dotze hores a baixa temperatura) i romaní. Descobrim la secció “xup-xup” de la carta, i com que ens queda una mica del pa artesanal de Montserrat Forners, decidim posar el punt final al dinar amb les cloïsses gallegues a la marinera amb papada confitada de porc, un orgasme gastronòmic. “Sempre hi ha lloc per a les postres”, llegim a l’espai dels dolços. Pensem que, a aquestes altures, no ens perdonaríem decebre el Ramón i el Martín, així que ens repartim la torradeta de Santa Teresa amb gelat de Baileys i el xuixo de dolç de llet amb gelat de vainilla. Immillorable. Tapes originals, de qualitat i amb un preu ajustat. Mantenint aquest nivell, el Candela en Rama té un gran futur al davant. Martín Posse i Ramón Panés sortiran habitualment ovacionats del seu local.

stats