Ni un dia a casa

Bodega Borràs: visca la mare que els va parir!

Un restaurant amb ànima de bodega de cuina tradicional, bona oferta de vins i plats per compartir

3 min
D'esquerra a dreta, l'Àlex, l'Adrià i el Roger amb un capgròs de cuiner a la sala de la Bodega Borràs.
  • Adreça: Carrer de Casanova, 85. Barcelona
  • Carta: tradicional, platets per compartir
  • Obligat: arròs socarrat de gamba vermella, sípia i allioli confitat
  • Servei: proper i eficient
  • Local: establiment modern amb barra i taules baixes
  • Preu per persona: 50 euros amb vi

Els germans Muñoz que coneixem tots són de Cornellà i amb un talent escollit per a la música, el Jose i el David, els Estopa. Els que cada vegada hi ha més gent que coneix són de Barcelona i toquen de meravella la gastronomia del nostre país: el Roger i l’Adrià, de la Bodega Borràs. Un restaurant amb ànima de bodega de cuina tradicional, bona oferta de vins i plats per compartir. Un homenatge a la seva mare, la Maria Isabel Borràs, que durant vint anys es va deixar la pell al restaurant El Pati, del carrer Tarragona, i fa poc temps es va jubilar quan va veure que deixava la tradició familiar en bones mans. Concretament, les dels seus dos fills que, agafant el cognom matern, ara fa poc més d’un any van obrir aquest local acollidor i de bon menjar al carrer Casanova, en ple Eixample Esquerre de Barcelona. 

Roger i Adrià Muñoz Borràs necessitaven iniciar la seva pròpia aventura: “Al restaurant de la mare ens havíem quedat estancats, sempre era el mateix. Volíem engegar un projecte que ens motivés, un restaurant amb identitat, que fos reconeixible per la gent”, expliquen. És recomanable asseure’s a la barra i anar tastant els plats tal com surten de la cuina, però avui per comoditat i per espai hem preferit dinar en una de les taules baixes del restaurant. Entre setmana, de dilluns a dijous, tenen un menú de migdia complet per 18,5 €, però nosaltres anem directament a la carta passant abans per la llista de suggeriments. El producte del qual disposen marca l’oferta del restaurant en una carta que confeccionen els dos germans i l’Àlex, responsable de la cuina des que van obrir les portes de la bodega.

Contagiats per la filosofia i l’estil del local, ens ve de gust compartir uns clàssics per començar: les anxoves del Cantàbric “00” preparades a casa, tres gildas clàssiques i una ensaladilla russa amb moixama i ous de truita. Tres opcions senzilles però de qualitat, per obrir boca abans d’entregar-nos a l’àpat central que farem amb una ampolla del Ritme negre 2021 (DO Priorat). Un vi de la Vilella Alta, el terme municipal més petit del Priorat, situat davant la serra del Montsant, que ens servirà per gaudir com cal dels tres plats que ja rebem com a principals: el tàrtar clàssic de vedella, emulsió d’anxoves i rovell curat; la papada ibèrica cruixent, calamarsets de platja i salseta de Pedro Ximénez; i l’arròs socarrat de gamba vermella, sípia i allioli confitat. L’espai per a les postres ja és reduït, però tot i així caiem en la temptació d’afegir-hi un grapat de carquinyolis de Sant Quintí de Mediona, unes quantes catànies i un petit porró de vi dolç.

“La decoració l’hem fet nosaltres, amb les nostres mans”, explica l’Adrià compartint taula amb nosaltres després del servei. Ens ensenya com la cobertura dels llums que pengen de la barra està feta amb un llautó que ell i el seu germà van tallar amb serra radial, la nevera és recuperada d’un supermercat i restaurada perquè disposi de tres temperatures diferents, i les taules també les han construït ells amb l’ajuda del pare. Tot plegat, la mare, la Maria Isabel, s’ho mira amb orgull quan algun cop s’acosta a la bodega per seure a la barra, com a ella li agrada, assaborint una copa de cava. Els germans Muñoz són ara per als clients els germans Borràs, i després de passar per casa seva tastant la seva cuina ja podem cridar sense por: visca la mare que els va parir! 

Recorda que la millor opció per gaudir d'aquesta proposta gastronòmica són els serveis de Renfe Rodalies

stats