Ni un dia a casa

Ca la Pepa: mare i fill, el binomi perfecte

Una cuina de mercat en què tot té cabuda. Tenen passió pel mar, però també els agraden el verd i els bolets

2 min
El Lluis, la Pepa i el Dani a la sala del restaurant.
  • Adreça: Av. Sagaró, 124 (Platja d'Aro)
  • Carta: producte de temporada i de qualitat
  • Obligat: múrgoles amb crema de foie 
  • Vi: bona carta amb bones referències
  • Servei: Molt proper
  • Local: Sala, barra i terrassa
  • Preu per persona: 75 euros

Platja d'Aro és dels pocs municipis de la Costa Brava que, tot i tenir un concorregut passeig marítim, es vertebra comercialment al voltant d'una avinguda central. No som al centre, però sí a l'artèria principal de la vila. Ca la Pepa és una casa de menjars familiar liderada per la Pepa Sánchez i el seu fill, Lluís Alonso. Tot i haver tingut negocis d'hostaleria a Barcelona, l'abril de l'any 2011 van decidir obrir-ne un a Platja d'Aro.

La Pepa, de 71 anys, n'és l'ànima i, el Lluís, qui s'encarrega d'anar a la llotja de Palamós, comprar el millor gènere als productors locals, controlar la sala i dir la seva a l'hora de la creació dels plats. "Procurem manipular poc el producte perquè no perdi el sabor ni la seva essència. El servei és proper i informal", ens comenta el Lluís des de darrere de la barra del restaurant. La Pepa posa en pràctica la seva experiència i els consells culinaris de la seva mare i la seva àvia reivindicant la saviesa de les pioneres.

La carta és un full de paper que canvia cada dia. Depèn del producte que el Lluís hagi pogut comprar. Som davant d'una cuina de mercat en què tot té cabuda. Tenen passió pel mar, però també els agraden el verd i els bolets. No estan condicionats a res, hi trobem una gran varietat de producte de qualitat i de temporada.

Comencem l'àpat amb els primers espàrrecs de Navarra. El retrobament amb aquest gran producte ens produeix molta satisfacció. Seguim amb uns pèsols llàgrima del Maresme en la seva essència més pura, sense complements, només un raig d'oli d'oliva; tallarines de Huelva XXL i un escamarlà extra de Palamós per a cadascú. Impecable! De l’hort i de la barca al plat.

Principia mathematica és el disc de l’Àlex Torío que va servir d’inspiració a Irene Alemany i Laurent Corrio per fer un meravellós vi de garatge del Penedès. La vinya, situada a Sant Pere Molanta (Alt Penedès), està plantada únicament amb la varietat xarel·lo. La portada del disc, dissenyada pel destacat artista barceloní Evra és, alhora, l’etiqueta del vi que ens proposa el Lluís amb molt d’encert.

La segona part del dinar continua amb unes múrgoles amb crema de foie i conclou meravellosament bé amb un déntol amb patates xips. Per postres ens cruspim uns bisbalencs farcits de cabell d'àngel amb vi dolç de l'Empordà. Acabem encantats i feliços, les expectatives que teníem s'han complert i amb escreix.

Conversem amb el Lluís mentre aprofitem al màxim els últims glops del gintònic. "Tenim clara la nostra identitat. No volem perdre el rumb. El bon producte és car, i per això nosaltres hem de tenir uns comensals disposats a pagar-lo. Tots els components dels plats han de ser del mateix nivell. Has de tenir criteri. Quan no tenim el millor producte no fem els plats. Per això no tenim una carta fixa", explica com si ens enumerés els manaments d'obligat compliment del restaurant. La presència omnipresent de la Pepa, el lideratge del Lluís o la desimboltura del David a la sala fan de Ca la Pepa un restaurant singular on la passió de l'equip i el respecte pel comensal són innegociables.

Recorda que la millor opció per gaudir d'aquesta proposta gastronòmica són els serveis de Renfe Rodalies

stats