Uns bons calamars farcits i estovalles blanques a tocar de la Rambla de Barcelona
Ubicat al carrer Boqueria número 23, el restaurant Finorri fa cuina tradicional a bon preu en un espai agradable i acabat de reformar
BarcelonaEl Finorri acaba d'obrir als baixos de l'Hotel Condal (carrer Boqueria, 23), que està sent reformat de cap a peus. Però el restaurant té entitat (i porta) pròpia. Allí hi trobareu una oferta de cuina catalana molt ben executada i a bons preus. Us posem exemples: tomàquets de penjar confitats, moixama, recuit, dàtils i oli verd; bunyols de bacallà amb romesco i puré d'alls escalivats; seitons fregits amb cítrics; turbot amb romesco de remolatxa, suc d'anís i amanida de fonoll o espatlla de xai, nyàmeres i mongeta. Tot plegat fa patxoca, però val la pena ressaltar dos plats. En primer lloc, el que descriuen amb un lacònic "la nostra amanida". En una amanida verda pots veure fins a quin punt un restaurant es pren seriosament la seva feina. Allí no s'hi pot amagar res. Ni el producte, ni l'amor amb què es fan les coses. Per aquest motiu no es troba en gaires llocs, una bona amanida. Bé, doncs aquí l'hi trobem. El segon plat que m'agradaria destacar són els calamars farcits amb albergínia, botifarra de perol de Cal Tomàs i bolets. Un guisat perfectament executat pel cuiner Albert Soteras. "Enhorabona, xef", que diria Marc Ribas al Joc de cartes quan troba quin és el millor plat de tots.
Albert Soteras ha estat el xef executiu durant vuit anys de l'Hotel Miramar i volia un projecte "íntim" i no tant de "bodes i banquets", explica a l'ARA. Això sí, reconeix que allí també hi aprens molt. Ha dissenyat un restaurant de "cuina ben feta, de sofregit, xup-xup i de respecte pel producte de molta qualitat". Treballa amb carn ecològica del Pallars, amb Bolets Petràs i intenta donar vida a gent del barri. "Com els Antolín i als negocis propers d'aquí per ajudar a impedir que desapareguin. Si ells desapareixen, se'n va la cultura del carrer", diu. Respecte al tancament de la parada de Bolets Petràs a la Boqueria que va anunciar aquest diari, Soteras explica que Xavier Petràs té lligat el negoci amb la restauració i que deu haver vist que el mercat de la Boqueria no és el que era: "Suposo que es vol desentendre de tot aquest circ que és ara el mercat".
El Finorri és en un carrer molt transitat i ple de passavolants, sobretot estrangers. "Nosaltres volem apostar per cuina ben feta en un barri en què no hi ha aquest tipus de negocis. No és tant on ets, com què hi fas. Aquí hi ve gent del barri, persones que han arribat a través del boca-orella i molta gent de la professió. També passavolants i algun estranger. Hi ha negocis que no es miren el que donen al turista", denuncia el cuiner.
A banda d'Albert Soteras, en aquesta aventura hi ha Josep Nicolau i Marc Vitega, i a la sala, el sommelier Lluís Roig. La carta de vins fa molta patxoca i els té a uns preus molt assequibles. No són dels llocs on es passen amb el marge. Les postres, que ha dissenyat Eva Feliu, expastissera de l'Aürt i que actualment té l'obrador a Ullastret, les executa amb perfecció Núria Sol. L'espai és molt agradable. Es nota que no han escatimat amb la reforma. Es pot escollir entre anar a la barra, on els tamborets són molt confortables, o bé a les taules. N'hi ha de rodones que serien ideals per a grups de més de quatre persones. També estan orgullosos de la seva cocteleria, que és una bona opció com a aperitiu, vespreig i després de sopar.