La teva 'foodie' de capçalera

La barra on trobareu els vins que no són enlloc més (i els podreu pagar)

El Vinus&Brindis és una botiga de vins amb barra de degustació i preus populars

3 min
La barra del Vinus&Brindis.

Vaig descobrir aquest lloc gràcies a l'Empar Moliner. Em va dir "vine a buscar-me a la ràdio i et portaré a un lloc que t'encantarà". Evidentment que li vaig fer cas, perquè amb el remolí Moliner mai saps què pot passar, però saps segur que t'ho passaràs bé. "Tia, has de conèixer l'Alonso i el Fredi", va dir. Així que entrem al Vinus&Brindis (carrer de Calaf, 46) i li dic: "M'has portat a una botiga de vins?". Sí i no. Avui tinc el repte d'explicar-vos què és aquest lloc únic regentat per dues persones que, efectivament, val la pena conèixer.

El Vinus&Brindis és una botiga de vins de Barcelona, en primera instància. És el que trobes quan hi entres, però el taulell s'allarga més enllà i esdevé una barra preciosa de ciment que serveix de degustació. Es poden degustar tant els seus vins com les cosetes –delicioses– que tenen per menjar, que estan pensades per picar, però amb les quals jo ja surto sopada. Aquest lloc és el local perfecte per a aquells que no sabeu absolutament res de vins, per a aquells que en sabeu alguna cosa i teniu la ment oberta, i per a aquells que us interessen més les persones que hi ha darrere de cada ampolla que l'organolèptica. També per a la gent que li agrada el vi i vol tastar coses estranyes o els que teniu la il·lusió de tastar vins top però no el seu pressupost.

És brutal com t'expliquen els vins, l'emoció que hi posen. Els compraries totes les motos. Com que ells volen compartir el que estimen, van idear dues propostes que són molt celebrades. Els dimarts a la tarda-vespre és el dia de l'Stranger wine, en el qual serveixen un vi sorprenent. Cada setmana, un de diferent. Són descobertes que fan de petits productors que només han fet un grapat d'ampolles o que són d'una varietat que ni tan sols té nom. Un dels dies que hi vaig anar era tan únic el vi que servien que el Pitu Roca n'havia fet comanda pel Celler i no les hi havien pogut servir. Si penseu que la copa era prohibitiva, us respondré que em va costar 4,5 euros. Després arriben els divendres, que és el dia del vi de nivell, del que en el sector se'n diu popularment pepinos. Imagineu una ampolla caríssima, però que voldríeu tastar. Ells n'obren una i de cada una en surten sis copes. El preu que pagareu és una sisena part del que val l'ampolla. No és obligatori beure cap d'aquests vins, però. En podeu triar un dels molts que hi ha ressenyats a la paret.

L'entrada del Vinus&Brindis.

Al Vinus defensen que s’ha de beure poc i bo, fer un consum responsable amb cap i gaudir-ne moltíssim. L'espai hi convida. Té una il·luminació agradable i t'hi sents recollit. Ells se saben el nom de la majoria de la clientela que hi va. I tenen una mena de rajos X que permeten llegir a la gent. Sabran el que us pot agradar abans que vosaltres. Això ho he comprovat portant-hi gent molt diversa. Fins i tot persones que no acostumen a beure vi. Per menjar tenen, entre altres coses, formatges de Xerigots que trien en funció del vi que us han servit, sardina fumada amb pa de coca, l'steak tartar (que prepara el moment la carnisseria del costat), el biquini trufat o el de peus de porc, el paté de pintada al Calvados o l'anxova més dolça del món (que no us explicaré què és).

Una de les coses que m'agrada d'aquest lloc és que és la història d'èxit d'un decreixement. La marca Vinus&Brindis va néixer fa anys, amb diverses botigues i una ànima més comercial. I des que ells s'hi van posar al capdavant han acabat creant un sol espai petitó pensat en fomentar les relacions humanes. No és d'estranyar que el que agrada més del món a l'Alonso és impartir els cursos de tast que dona al Centre Cívic Cotxeres de Sants.

El Vinus&Brindis té importants botigues de vins a prop, i sobreviu perquè no són només una botiga de vi. Són el refugi de molts elaboradors i l'espai segur dels que volem passar una estona tranquils tot fent una copa de vi i menjant llonganissa. Fan horari comercial de botiga i el vespre tanquen a les 22 h. Així que és genial per fer-hi parada després de la feina i tornar a casa a una hora decent. Ideal per a cites, per trobades amb un amic que fa temps que no veus o per anar-hi sol a llegir un llibre. Hi trobareu el Fredi, l'Alonso, el Daniel i la Neus. Grans entesos de vins, que us faran voler saber-ne més. Les copes van de 4,5 euros a 7 (el més car de tots). Els preus del menjar són populars.

Declaració d'intencions

Aquest text no és contingut publicitari. Tots els llocs els he visitat com a clienta i he pagat el compte com qualsevol altra persona.

stats