Ni un dia a casa
Restaurants 22/11/2023

Bar Noé: un viatge gastronòmic cuinat amb amor

El local de la Mireia i el Bjorn, que tenen una història de pel·lícula, aviat costarà trobar-hi taula

3 min
La Mireia i el Björn a la finestra del Bar Noé amb un casc de Star Wars, al seu darrere l antic retol que els avis de la MIreia havient tingut al seu bar restaurant del barri del Clot.
  • Adreça: Carrer de Villarroel, 227 (Barcelona).
  • Cuina: de producte i creativa.
  • Obligat: cavatelli amb salsa de marisc i verdures.
  • Vi: proposta àmplia de vins naturals.
  • Servei: proper i professional,
  • Local: espai petit, reformat i acollidor amb taules i barra.
  • Preu final per persona: 50 € amb vi.

La història del Bjorn i la Mireia podria inspirar perfectament el guió d’una pel·lícula exitosa de Hollywood. Està plena d’aventures i sorpreses, hi ha amor, sacrifici, patiment i diversió, així que tindria tots els ingredients per convertir-se en un llargmetratge atractiu per tots els públics. Les vides de Bjorn Küssner, alemany, i Mireia Bigorra, catalana, es van creuar per casualitat fa uns set anys a Corea. Ella hi visitava una amiga i ell viatjava pel món alliberant la seva part més rebel mentre aprenia a cuinar. “Va ser com veure aparèixer un àngel a la recepció”, recorda el Bjorn entre rialles pensant en el moment que la Mireia es va acostar al tauler de l’hostal buscant un mapa per consultar. Van començar a parlar, ell va viatjar per sorpresa a Barcelona i els seus camins vitals, a poc a poc, van anar confluint. Ella havia estudiat ADE i treballava per una farmacèutica i ell aleshores cuinava en un prestigiós restaurant de Toronto, al Canadà. S’estimaven a distància i es trobaven de tant en tant, fins que després d’un viatge a Mèxic i aprofitant la pandèmia, van decidir tornar als inicis, a Alemanya, però per fer un salt endavant.

Després de deixar Kellenhusen, un petit poble de pescadors al nord d’Alemanya, amb només 18 anys i viatjar per mig món, el Bjorn va veure el moment de fer realitat el somni de crear el seu propi restaurant, i la Mireia va ser l’impuls que necessitava. Ella també buscava un canvi, i es volia enfocar al món dels hotels i la restauració, així que de seguida van coincidir. De la unió de la creativitat extrema i els coneixements gastronòmics del Bjorn, amb la capacitat de gestió i inquietuds de la Mireia, en va sortir el Bar Noé, un restaurant jove on aviat costarà trobar taula. El local conserva el nom (i el rètol, a l’interior), del petit bar que els besavis de la Mireia tenien fa molts anys al mercat dels Encants Vells de Barcelona, el Petit Noé, que amb l’arribada del franquisme va haver de dir-se Bar Noé. El d’ara, és un homenatge a la família i al mateix temps una declaració d’intencions: “Vaig pensar que tothom és benvingut a tastar la meva cuina, sense cap requisit ni condició, igual que a la barca de Noé hi caben tots els animals”, diu el Bjorn.

La seva cuina és una meravella. D’un nivell gastronòmic altíssim provocat per una creativitat extraordinària: “Tinc dos-cents plats al cap i provo de fer moltes coses, de vegades són massa boges, però alguns cops funcionen”, explica orgullós. Tastem un parell d’snacks: els bolets Shimeji amb mostassa i unes patates xips amb una salsa de peix fumat. Compartim un cogombre amb musclos, ou fumat i kombu (alga comestible); uns cavatelli amb una salsa de marisc i verdures indescriptible creada pel Bjorn i un secret ibèric espectacular amb verdures i un toc asiàtic. Per postres, un gelat de foie-gras, un “this is the way” (cheescake amb matcha i gust exòtic), i una combinació de codony, ceba i ametlla tant gustosa com addictiva. Dubtem si acabar amb algun digestiu o infusió que ofereixen a la carta, però preferim escurar l’ampolla de La Pilosa (DO Terra Alta) que hem escollit d’entre una molt bona proposta de vins naturals.

Ha estat un viatge inoblidable pel plaer gastronòmic coneixent el camí de dues persones amb un talent descomunal. La cuina del bar Noé és com la vida del Bjorn i la Mireia, fascinant i imprevisible. Quina sort tenir-los a Barcelona! 

Recorda que la millor opció per gaudir d'aquesta proposta gastronòmica són els serveis de Renfe Rodalies

stats