Calçots

Com fer calçots a casa, la recepta de la cuinera Ada Parellada

La xef del restaurant Semproniana revela la seva proposta de "calçots urbans"

Ara és època de calçots, però més enllà de la manera tradicional de cuinar-los al camp, n'hi ha d'altres per poder-los gaudir a casa, a la ciutat. La cuinera Ada Parellada, del restaurant Semproniana, explica com preparar a casa una recepta que anomena "calçots urbans".

Ingredients

  • 1 pasta de full
  • 4 calçots
  • 1 botifarra
  • 1 carxofa (en xips fregides)
  • Olives negres
  • Melmelada de taronja, diluïda en aigua mineral
  • Pinyons torrats
Cargando
No hay anuncios

Per a la salsa romesco

  • 50 g d’avellanes
  • 2 tomàquets
  • 3 grans d’all 
  • 1 nyora
  • 200 ml d’oli d’oliva 
  • 1 cullerada de vinagre de vi 
  • 1 culleradeta de pebre vermell
  • Una mica de sal
Cargando
No hay anuncios

Elaboració

  1. Talleu la pasta de full en rectangles i pinteu-la amb ou batut. Poseu-la al forn després de punxar-la amb l'ajut d'una forquilla, tapada per un paper sulfuritzat i per una altra safata, durant 15 minuts a 180°. Un cop hagi passat aquest temps, destapeu-la i coeu-la 10 minuts més perquè agafi color. D'aquesta manera quedarà cruixent, ben feta per l'interior i no pujarà, cosa que volem perquè l'hem de fer servir com a coca.
  2. Com que el forn està encès, netegeu els calçots i reserveu-ne les tiges verdes. Coeu-los al forn havent-los posat una mica de sal, oliva extra verge i una mica d'aigua, que farà que la part superior no quedi resseca. Han de estar al forn durant 40 minuts a 180°.
  3. Per fer el romesco també fareu servir el forn. En una safata, poseu-hi els tomàquets i els grans d’all, ruixeu-los amb oli d'oliva extra verge i escaliveu-los 15 minuts al forn. 
  4. Tot seguit, talleu la nyora i bulliu-la coberta d’aigua uns minuts. Deixeu que es refredi en l’aigua de cocció. 
  5. Peleu els tomàquets i els alls, escalivats i freds. Tritureu els tomàquets i els alls juntament amb les avellanes, la polpa de la nyora remullada, pebre vermell i una mica de sal, juntament amb oli i vinagre. Guardeu-ho tot en un pot de vidre a la nevera.
  6. Un cop ho tingueu tot cuit, munteu la coca. Poseu una cullerada de salsa romesco sobre la pasta de full, i a sobre, els calçots. Talleu uns trossos de botifarra i també els hi poseu. Enforneu-ho durant 10 minuts perquè es cogui la botifarra.
  7. Per emplatar, dissoleu dues cullerades de melmelada de taronja amb un raig d'aigua i poseu-la a la base del plat. 
  8. Per acabar, poseu la coca al plat. Acabeu la recepta amb una carxofa tallada a làmines i fregida, unes olives negres, tallades a rodelles, i unes rodanxes crues de les tiges verdes del calçot. També podeu acabar-ho amb pinyons torrats.
Cargando
No hay anuncios

Bon profit!